Helmut Marko: ‘Daarom juist beste weekend van Max Verstappen’

Helmut Marko: ‘Daarom juist beste weekend van Max Verstappen’

door Michael Janiec

Max Verstappens weg naar de overwinning tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten werd ontsierd door frustratie, omdat zijn Red Bull-auto werd geplaagd door remproblemen. Dr. Helmut Marko plaatst die frustraties in perspectief en spreekt juist van een ijzersterk weekend.

Te midden van zijn zwaarbevochten overwinning, uitte Verstappen ontevredenheid over de prestaties van de auto, zijn frustraties waren vaak vanuit de cockpit te horen.

Marko gaat in op irritaties van Verstappen tijdens lastige race in Austin

Helmut Marko, de teamadviseur van Red Bull, prijst de vasthoudendheid van de Nederlandse coureur na de GP van Verenigde Staten: "Hij kon geen consistente rijstijl aanhouden door onzekerheden tijdens het remmen, waardoor het uitzonderlijk uitdagend werd voor Max," legde Marko uit.

"Toch vermeed hij fouten en hield hij zelfs de ongelooflijk sterke Hamilton af onder deze omstandigheden. Ik denk dat dit zijn beste race van het jaar was."

Helmut Marko

De frustraties van Verstappen waren duidelijk hoorbaar tijdens de race - zijn reacties richting engineer Gianpiero Lambiase trokken die aandacht wel. Het snelle vertrek van Lambiase na de race was echter al van tevoren geregeld; hij neemt tot het komende weekend in Mexico vrij met zijn gezin.

Marko merkte op dat Verstappen het hele weekend wat prikkelbaar was en schreef dit toe aan de terughoudendheid van de coureur voor uitgebreide PR-activiteiten. Verstappen heeft dat probleem minder in Mexico, waar de schijnwerpers grotendeels op de lokale held Sergio Perez zullen zijn gericht.

Vond je dit de sterkste race van Verstappen in 2023?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk