Helmut Marko denkt wel te weten waar Adrian Newey naartoe gaat

Helmut Marko denkt wel te weten waar Adrian Newey naartoe gaat

door Michael Janiec

Dr. Helmut Marko van Red Bull gelooft dat Adrian Newey na zijn vertrek bij het team bij Ferrari terecht zal komen. Marko erkent dat interne problemen, waaronder het schandaal met Christian Horner, een rol hebben gespeeld bij de beslissing van Newey.

Helmut Marko reageert geruststellend op vertrek Adrian Newey

"Het zat er al een tijdje aan te komen", vertelde Marko aan de krant Osterreich in reactie op het vertrek van de CTO.

Marko geeft toe dat Red Bull Newey's leiderschap en probleemoplossende vermogen zal gaan missen, vooral nu ze het nieuwe reglement van 2026 ingaan: "Met hem aan boord waren jonge ingenieurs veel makkelijker te strikken. Als er problemen waren, was Newey vaak de eerste die met de oplossing kwam."

Marko bagatelliseert de mogelijkheid dat Newey met pensioen gaat en noemt Ferrari een meer waarschijnlijke bestemming: "Ik werd duidelijk verkeerd begrepen. Ik zet liever in op rood [Ferrari], maar dat betekent niet dat we een technisch defect krijgen."

Marko blijft desondanks vertrouwen houden in de strijd om het kampioenschap van Red Bull, ondanks dat McLaren's Lando Norris in Miami won met een zwaar opgewaardeerde auto: "Ik maak me geen zorgen over het kampioenschap. We nemen ook een upgrade mee naar Imola en ik verwacht er veel van."

Marko ontkent geruchten over een vertrek van Max Verstappen in reactie op het vertrek van Newey: "Dat is op dit moment helemaal niet het geval. Zolang ze hem een winnende auto geven, kun je ervan uitgaan dat Max blijft."

Marko erkent echter dat 2026 een potentieel keerpunt kan betekenen: "Nogmaals, ik zeg: Max wil rijden waar hij de beste kans heeft om te winnen, en dat is op dit moment Red Bull."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk