Helmut Marko ziet concurrentie inlopen: ‘Zij kopiëren ons beter’

Helmut Marko ziet concurrentie inlopen: ‘Zij kopiëren ons beter’

door Michael Janiec

Dr. Helmut Marko verklaart hoe de rivalen van Red Bull Racing terrein beginnen te winnen. De verklaring van de teamadviseur is simpel: zij kijken bij Red Bull af en sommige Formule 1-teams zijn daar eenmaal wat beter in.

Zowel McLaren als Ferrari zijn agressief geweest in hun ontwikkeling tijdens het seizoen, met belangrijke upgrades tijdens recente races.

Ook Red Bull introduceerde updates in de afgelopen races, maar zou recent met correlatieproblemen hebben gekampt.

Marko: 'McLaren kopieert ons het beste momenteel'

Marko is van mening dat sommige rivalen van Red Bull hen inhalen, simpelweg omdat ‘mensen aan het kopiëren zijn’.

“We zitten nu in ons derde jaar met het huidige reglement en mensen kopiëren”, vertelde Marko tegen het Oostenrijkse OE24.

McLaren zou volgens de Oostenrijker daar het beste in slagen: “Sommigen kopiëren beter, en je ziet nu het resultaat bij McLaren. Ferrari heeft zich ook constant verder ontwikkeld.”

Over het dramatische Monaco GP-weekend, meldde Marko tenslotte: “Onze twee coureurs kwamen enthousiast naar Monte Carlo en zeiden dat de auto geweldig was over de kerbs. Maar zodra ze in de auto zaten, zeiden ze: onbestuurbaar!”

'RB20 opeens niet een slechte auto'

Red Bull-teambaas Christian Horner benadrukte in gesprek met Formula1.com dat Red Bull nog altijd over een degelijke auto beschikt: “Kijk, we nemen niets als vanzelfsprekend aan, maar we verwachten dat die circuits geschikt zijn voor de auto.”

“De auto (RB20) heeft vijf races gewonnen en [scoorde] een tweede plaats in Miami en won twee sprintraces, dus het is niet zo dat deze auto van een goede naar een slechte auto is gegaan.”

“Dit circuit [Monaco] heeft niet gespeeld om onze sterke punten, en we moeten begrijpen wat die zwakke punten zijn en hoe we ze kunnen aanpakken. Ik denk dat het een continu proces is als je eenmaal in de wet van de afnemende meeropbrengsten zit, en natuurlijk verandert je focus afhankelijk van wat je zwakke punten zijn”, voegde Horner eraan toe.

“De auto (VCARB01) rijdt met onze ophanging van vorig jaar en lijkt deze problemen niet te hebben, dus we moeten begrijpen of het iets is dat we hebben geïntroduceerd.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk