Honda openbaart torenhoge lat voor 2026 met Aston Martin Racing

Honda openbaart torenhoge lat voor 2026 met Aston Martin Racing

door Michael Janiec

Honda schuwt niet van een gedurfde ambitie voor hun langere deelname in de Formule 1 vanaf 2026: samen met nieuwe partner Aston Martin is het strijden om het kampioenschap het doel.

Het seizoen 2026 luidt een nieuw tijdperk in voor de F1 met herziene regels voor de krachtbronnen en aerodynamica.

Honda stapt dan over van hun succesvolle samenwerking met Red Bull Racing en wordt de leverancier van de fabrieksmotoren van Aston Martin.

Het succesverhaal met Red Bull krijgt zo mogelijk een vervolg. De terugkeer van Honda in 2015 met McLaren bleek rampzalig, maar een overstap naar Red Bull in 2019 leidde tot kampioensglorie.

Honda: 'Direct voor WK vechten in 2026 is het doel met Aston Martin'

Aston Martin verlengde onlangs het contract van Fernando Alonso, waardoor de ervaren Spanjaard in 2026 achter het stuur van de Honda-AMR zal plaatsnemen.

Honda Racing Corporation-baas Koji Watanabe erkent de uitdagingen in het nieuwste hoofdstuk: "We weten dat het erg moeilijk wordt... maar we hebben goede doelen nodig om samen met Aston Martin ons beste beentje voor te zetten. Daarom hebben we als doel gesteld om in dat jaar voor het wereldkampioenschap te gaan."

Watanabe weet dat beide partijen bepaalde ingrediënten voor succes missen. Hij benadrukt dat open communicatie de sleutel is: "We moeten elkaar vertellen wat er ontbreekt... Dat is het nodige gesprek om samen een topteam te worden."

De beslissing van Aston Martin om met Honda in zee te gaan komt voort uit hun eigen kampioenschapsaspiraties.

De ‘sterke passie en leiderschap’ van Lawrence Stroll hebben volgens Watanabe indruk gemaakt op Honda. De aanzienlijke investeringen van Aston Martin in hun fabriek in Silverstone en hun verenigde teamomgeving sloten aan bij de visie van Honda.

"We zijn al begonnen met een technisch werkteam... om een aantal belangrijke zaken te bespreken die we misschien al kunnen verbeteren", concludeerde Watanabe.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk