Hoofdingenieur Red Bull onder indruk: 'Albon ging uitzonderlijk om met die druk'

Hoofdingenieur Red Bull onder indruk: 'Albon ging uitzonderlijk om met die druk'

door Lysanne

De hoofdingenieur van Red Bull, Paul Monaghan, heeft de groei en vooruitgang van voormalig Red Bull-coureur Alex Albon opgemerkt.

Albon bij Williams

De Thai racete in 2019 en 2020 voor Red Bull, maar moest in 2021 plaats maken voor Sergio Perez. Hierdoor zou hij het seizoen van 2021 vanaf de zijlijn meemaken.

Hij keerde terug op de grid in 2022 voor Williams Racing, waar Albon de plek overnam van George Russell. Paul Monaghan, de hoofdingenieur van Red Bull, merkte tijdens het 2022-seizoen veel groei en vooruitgang bij de coureur. "Terugdenkend aan de tijd van Alex bij ons, kwam hij als een zeer bewuste, beleefde, begaafde chauffeur over. Hij had meteen een vrij goed idee van wat hij van de auto wilde. Hij wist wanneer het niet naar zijn zin was en kon je vertellen wat hem niet beviel", vertelde Monaghan.

"Je zag iemand die aan het leren was."

Paul Monaghan

"We zijn er niet altijd in geslaagd om hem een ​​auto te geven die voldeed aan zijn wensen. Hij had duidelijk een behoorlijk snelle teamgenoot, wat een beetje meer druk op hem legde en hij ging daar uitzonderlijk goed mee om, dacht ik. In 2021 zag je een coureur die gefrustreerd was, maar toch in staat was om met deze situatie om te gaan. Je zag iemand die aan het leren was en met ons werkte. Hij was niet moedeloos, maar gebruikte dat jaar en nu is hij teruggekomen [met Williams] en het zou leuk zijn om hem dichter bij de voorkant van de grid te zien."

Open deur bij Red Bull

"Het is mooi om de vooruitgang te zien, en het is leuk om te zien dat ze punten scoren, dus alle lof voor Alex voor het doorstaan ​​van een redelijk moeilijke tijd. Heel veel gelukwensen voor hem, moge zijn groei in de sport nog lang doorgaan".

Max Verstappen staat getekend tot 2028 en Sergio Perez tot 2024, maar met Daniel Ricciardo als derde coureur is nog maar de vraag of Albon in de komende paar jaar nog een kans gaat krijgen bij Red Bull Racing.

En of hij dit natuurlijk zelf wil - dat is de vraag. Een ding is zeker, zijn groei is opgemerkt door belangrijke mensen in Red Bull. De deur staat als het ware op een kier als hij ooit terug zou willen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk