Horner drukt ‘resetknop’ in na kwali-drama: ‘Genoeg om voor te vechten’

Horner drukt ‘resetknop’ in na kwali-drama: ‘Genoeg om voor te vechten’

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner meent dat zijn team een onderzoek is gestart om te achterhalen waarom de kwalificatie op Marina Bay in een drama uitmondde met een dubbele Q2-uitschakeling. Antwoord(en) ontbreken namelijk nog. Ook benadrukt de Brit dat het momenteel zo dominante F1-team snakt naar eerherstel met Max Verstappen vanaf P11 en Sergio Perez vanaf P13 aan de start van Singaporese Grand Prix.

Gespannen evenals ongeruste gezichten in de Red Bull-garage. En even later twee geïrriteerde coureurs die door de machteloosheid zich genoodzaakt voelden om dat te laten blijken in weggepiepte boordradio’s. De zo goed als ontastbare vorm van de afgelopen vijftien races is voor nu doorbroken met twee coureurs die starten buiten de top-tien.

Deels omdat de concurrenten het wél snapten dit keer, maar ook evengoed omdat Red Bull stelselmatig niet thuis leek te geven in aanloop naar de kwalificatie. De doorgaans als zeer stabiel bekende RB19 - één van de eigenschappen, die de wagen zo sterk zou maken - wist alarmerend weinig potten te breken op het hobbelige asfalt van Marina Bay.

Horner wil rust in de tent bij Red Bull en blijft strijdlustig

Horner deelt prioriteit nummer één: vat op situatie krijgen - maar erkent ook dat Red Bull in het duister tast wat de oorzaak van achterblijvende prestaties betreft: "Er staat ons vanavond veel te wachten. Het eerste wat we moeten doen is de teleurstelling achter ons laten en kijken wat de oorzaak is van onze terugval in tempo en prestaties. We hebben in de training een nieuw aerodynamisch onderdeel geprobeerd, maar waarmee we de kwalificatie ingingen is beproefd geweest. Om wat voor reden dan ook reageerde de auto gewoon niet op dit circuit."

De motivatie is desondanks nog steeds hoog na deze tegenslag, benadrukt Horner met een zekere strijdlust: "Er is nog veel te doen, maar we geven niets op. Buiten de top 10 starten op een circuit dat bekend staat om zijn moeilijke inhaalacties zal moeilijk worden, maar we hebben dit weekend zeker nog niet afgeschreven. De punten worden zondag toegekend en er is genoeg om voor te spelen."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk