Horner kritish op GP Las Vegas: 'Dat moet volgend jaar echt veranderen'

Horner kritish op GP Las Vegas: 'Dat moet volgend jaar echt veranderen'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner, zou eigenlijk alleen maar positieve herinneringen hebben moeten overhouden aan het race-weekend in Las Vegas. Dit is echter niet het geval. De Brit wijst één specifiek minpunt aan van de Grand Prix van Las Vegas.

De GP van Las Vegas ontvouwde zich tot een succesvol weekend voor het hele team van Red Bull Racing. Max Verstappen won de race, na een tijdstraf van vijf seconde te moeten inlossen in de pitstraat na een "illegale inhaalactie" op Ferrari-coureur Charles Leclerc. Even later maakte de Nederlander ook nog contact met Mercedes-coureur George Russell, wat schade opleverde aan de RB19.

Aan de andere kant van de garage was ook reden tot vreugde. Sergio Perez finishte de race op de derde plek, dit terwijl de Mexicaan vanaf de elfde plek moest komen. Na een goeie strategie, en een gelukkige safetycar, kon Perez zich mengen samen met Verstappen en Leclerc in het gevecht voor de overwinning. Het werd echter al snel duidelijk dat de tweede plek het hoogst haalbare zou worden. Leclerc en Perez zouden het ronden lang uitvechten voor de ena hoogste treden op het podium. Uiteindelijk won Leclerc het gevecht door de Red Bull-coureur in de laatste ronde in te halen. Perez moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plek. Concurrent Lewis Hamilton stelde wederom een teleur, en finishte op een matige zevende plek. Dit betekent dat het verschil 41 punten is tussen de twee mannen. Dit is niet meer in te halen in één race, en daarmee heeft Perez officieel de eerste één-twee voor Red Bull in het rijderskampioenschap veiliggesteld.

Horner: 'dat was verschrikkelijk voor iedereen'

Op papier een zeer geslaagde GP van Las Vegas voor Red Bull. Toch is Horner niet te spreken over één specifiek aspect van de zojuist genoemde Grand Prix, en dat was het tijdschema van het hele evenement. De Brit was geen fan van de lokale tijdstippen waarop de sessies gehouden werden, en in gesprek met Speedcafe, legde de Red Bull-topman dit verder uit.

"Ik denk dat één van de dingen waar we naar moeten kijken, is het tijdschema van het weekend. Het is namelijk erg zwaar geweest voor het team, en alle mannen en vrouwen achter de schermen. Ik denk dat iedereen Vegas een beetje verrot verlaat."

Christian Horner - Red Bull Racing-coureur

'Dit moet er verbeterd worden voor volgend jaar'

Horner vervolgde zijn verhaal met een vooruitblik op volgend jaar. Hij benadrukte daarbij wat er moet veranderen volgend jaar.

"We moeten kijken hoe we dat (het tijdschema) in de toekomst kunnen verbeteren. We rijden zo laat op de avond, te laat naar mijn mening. Het is daarom beter om in de toekomst wat eerder op de avond te beginnen. Het is onmogelijk om elk televisiepubliek helemaal tevreden houden. Dit is een Amerikaanse race, dus als je om acht uur 's avonds rijdt, of iets dergelijks, zou het voor iedereen comfortabeler zijn."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk