Horner reageert in aanloop GP Las Vegas: 'een interessant en geweldig evenement'

Horner reageert in aanloop GP Las Vegas: 'een interessant en geweldig evenement'

door Jarlo

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner, heeft onlangs onthuld enthousiast te zijn voor de Grand Prix van Las Vegas aanstaand weekend.

Nog minder dan een week te gaan, totdat het licht aan het einde van pitstraat op groen springt voor de start van het eerste race-weekend in Las Vegas sinds 1982. De hype voor de race door de straten van de gokhoofdstad is groot, en dat is te merken ook. Van decoraties rondom het circuit, tot de verwachtingen van de buitenstaanders.

De coureurs zullen racen over de beroemde strip van de stad, en langs iconische monumenten zoals Caesars Palace, de Bellagio Fountains, de MSG Sphere, en de Mirage.

Sommige rijders hebben uitgesproken zin te hebben in de aanstaande race in Vegas, zo ook Mercedes-coureur Lewis Hamilton. In tegenstelling tot de Brit, heeft Red Bull Racing-coureur Max Verstappen overduidelijk laten weten geen fan te zijn van het aanstaande race-weekend.

Horner: 'Daarom is Las Vegas zo bijzonder'

Horner deelt in dit geval dezelfde mening als Hamilton, en kijkt ook zeker uit naar de race in Las Vegas. De Red Bull-topman liet dat in aanloop naar het weekend weten in gesprek met Bloomberg. De Brit spreekt daar lovende woorden uit over het evenement in Vegas.

"Straatraces zorgen altijd voor chaos. Dat hebben we gezien in Singapore, Azerbeidzjan en natuurlijk in Monaco. De race in Vegas belooft een groot evenement te worden. Ik denk zelfs dat het één van de best bekeken sportevenementen van dit jaar wordt. Dat maakt het bijzonder, en Ik heb er dan ook vertrouwen in dat het een groot succes wordt."

Christian Horner - Red Bull Racing-teambaas

'Dit zal allemaal heel interessant worden voor tijdens de race'

Horner vervolgt zijn verhaal, en heeft het ten slotte wat meer over het circuit zelf.

"Ik heb Max op de simulator rond zien rijden, en het ziet eruit als een geweldig circuit. Het is supersnel, er zullen veel inhaalmogelijkheden zijn, en door de koude temperaturen zal het soms voelen alsof je op ijs rijdt. Dat zal heel interessant worden, vooral op een stratencircuit waar de coureurs en teams tot het uiterste getest zullen worden."

"We gaan in de loop van het weekend leren wat er nodig is om deze Pirelli-banden op temperatuur te krijgen. Ik vraag mij bijvoorbeeld nu al af, of je meerdere rondjes nodig zou moeten hebben om de banden goed op te kunnen warmen. Het gaat interessant worden hoe dat zal uitpakken."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk