Horner wijst reden achter recent succes AlphaTauri aan: 'Hij heeft een impact'

Horner wijst reden achter recent succes AlphaTauri aan: 'Hij heeft een impact'

door Jarlo

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner, heeft onlangs gereageerd op het steeds beter wordende AlphaTauri. De Red Bull-topman benadrukte hier dat AlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo een groot aandeel heeft rondom de recente vooruitgang van de Italiaanse renstal.

AlphaTauri was een lange tijd de hekkensluiter van de Formule 1. Het team uit Faenza stond tot en met de Grand Prix van de Verenigde Staten op de laatste plek in het constructeurskampioenschap. Daar kwam al snel verandering in na de terugkeer van Ricciardo. Met een zevende plek van de Australiër tijdens de Grand Prix van Mexico, klom AlphaTauri van de tiende naar de achtste plaats in het constructeurskampioenschap. In de laatste drie races werden er zestien punten gepakt, en daarmee hebben ze ook het team van Williams al goed in het vizier voor plek zeven.

AlphaTauri sinds de terugkeer van Ricciardo.

Voor de terugkeer van Ricciardo tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, had het team van AlphaTauri slechts vijf punten overgehouden aan de eerste zeventien races van het seizoen. Yuki Tsunoda was verantwoordelijk voor drie van die vijf punten, en invaller Liam Lawson noteerde de overige twee punten. Echter, alles veranderde toen Ricciardo zijn rentree maakte. De races in de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië, werden afgesloten met een totaal van zestien punten. Met meer dan een verdriedubbeling van het aantal punten, waren de afgelopen drie races een uiterst succes voor AlphaTauri.

Horner: 'Ricciardo had een grote impact'

In gesprek met Sky Sports F1, verscheen een blije Christian Horner. De Brit was, zoals wel vaker, vol lof over Ricciardo, die volgens hem een grote impact heeft gehad omtrent de recente ontwikkelingen van AlphaTauri.

"Het is geweldig om te zien. Ze hebben een moeilijk begin van het jaar gehad. Ze hebben recent een aantal upgrades doorgevoerd, en ik denk dat ze vanaf Singapore hun auto echt tot leven hebben weten te brengen. Ik denk dat Daniel er ook een goeie impact op heeft gehad, vooral op technisch vlak. Je kunt zien dat ze daarvan profiteren."

Christian Horner - Red Bull-teambaas

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk