Horner geeft updates rondom voorbereidingen Red Bull Racing op 2024

Horner geeft updates rondom voorbereidingen Red Bull Racing op 2024

door Jarlo

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft onlangs een update gegeven over de voorbereidingen op het nieuwe Formule 1-seizoen in 2024. De Brit laat daarbij weten wat de stand van zaken is rondom de huidige staat van de RB20.

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat het team van Red Bull Racing haar auto op 15 februari zal onthullen aan de wereld. Alleen de kleurstellingen zullen daarbij bekend gemaakt worden. De technische snufjes zullen vooralsnog achterwegen gelaten worden. Dat zal moeten wachten tot de testdagen op 21 februari beginnen op het Bahrain International Circuit. Tot aan die testdagen in Bahrein wordt er in de fabriek in Milton Keynes hard gewerkt aan de RB20, die een 'evolutie van de RB19 zal zijn in plaats van een revolutie'.

Horner bevestigd dat Red Bull Racing op de goeie weg zit

Ondanks dat het werken aan de RB20 achter gesloten deuren gebeurt, was Red Bull-teambaas Christian Horner niet te beroerd om wat minimale updates te geven. De Brit was onlangs in gesprek met F1Planet en gaf daar prijs wat de huidige stand van zaken is. Het algemene feit wat we te weten zijn gekomen, is dat Horner vooralsnog tevreden is over hij tot nu toe ziet.

"Alle doelen die we hadden gesteld voor de voorbereidingen worden momenteel allemaal gehaald. Er zijn tegenwoordig maar weinig testdagen in de formule 1, dit terwijl we veel hebben waarop we moeten focussen en veel wat we voor elkaar moeten krijgen. Het is daardoor altijd een drukke tijd in de fabriek met de planning voor het aankomende seizoen."

Christian Horner - Red Bull Racing-coureur

'Er zijn altijd uitdagingen'

Tot slot ging Horner indirect in op de mislukte crashtest van de RB20.

“Er zijn gedurende het proces altijd uitdagingen. Echter, als je niet op de limiet zit, dan doe je niet genoeg je best"

"Hopelijk maken we progressie. Maar de stopwatch liegt nooit en we gaan het alleen zien op de baan”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk