Horner ziet magische pole Verstappen op Suzuka: 'GP zat nog te stoken'

Horner ziet magische pole Verstappen op Suzuka: 'GP zat nog te stoken'

door Michael

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is logischerwijs zeer te spreken op de manier waarop Max Verstappen pole op zijn naam schreef in Japan. De Brit prijst de manier waarop Verstappen zijn kwalificatie afwerkte en is vooral te spreken over die laatste pole-ronde.

Horner: 'Wat Max in sector 2 en 3 deed was heel bijzonder'

"Hij was gewoon van een ander niveau, heel de kwalificatie. Hij was zelfs snel op de gebruikte band in Q2. Je moet die pole ronde eens terugzien, S2 en S3, dat was ongelooflijk."

"Zijn ingenieur, Gianpiero Lambiase, zat nog te stoken: 'Er zit een 28'er in de auto, maar we willen die wel heel terug'. Hij ging ervoor en leverde. Natuurlijk is de race morgen, maar een gigantische prestatie vandaag."

Terwijl Verstappen wederom zijn buitenklasse bewijst, komt teamgenoot Sergio Perez niet verder dan P5 op zo een zeven tiende van een seconde achter Max. Horner is mild en verwacht dat de Mexicaan in de race terrein goedmaakt: "Kijk, je petje af voor Max op zo een dag. Een P5 voor Checo is okay, je kunt hier inhalen en hij zal een goede race hebben."

Wat betreft de verwachtingen voor de race op Suzuka - de slijtageslag van het Pirelli-rubber - meldt de teambaas tenslotte het volgende: "Ja, het wordt een race van slijtage. We zullen ervoor zorgen dat wij de strategie op orde hebben. We zullen het zien morgen of dat kan (de constructeurstitel winnen), maar het ziet er goed uit", aldus Horner in gesprek met Viaplay.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk