Jos Verstappen genoot in Vegas: ‘Gissen hoe Max ervoor stond’

Jos Verstappen genoot in Vegas: ‘Gissen hoe Max ervoor stond’

door Michael

Ook Jos Verstappen is te spreken over de Grand Prix van Las Vegas, die zoon Max op zijn naam schreef in de RB19. Volgens de voormalig F1-coureur maakte de actie op de baan een hoop goed en de uitslag, pas in de laatste ronden beslist, was verre van voorspelbaar.

Jos Verstappen zag onvoorspelbare race in Vegas

“Ik vond de race ontzettend spannend. Dat krijg je met zulke lange rechte stukken. Het was niet zeker hoe hij (Max) ervoor stond. Er werd veel gevochten en ingehaald”, legt Jos uit bij Viaplay.

“Na de penalty zag je dat Max een beetje boos was…”

Jos Verstappen kijkt terug op GP Las Vegas

De straf liep de Red Bull-coureur op door ondersturend (en buiten de racelijnen) Charles Leclerc in te halen.

Een latere inhaalactie kwam de winnaar bijna duur te staan. George Russell leek de Nederlander niet op te merken en de twee toucheerden hard toen ze elkaar bij de exit van de bocht tegenkwamen. Dit keer leverde het een vijfseconden tijdastraf voor Russell op.

De stukjes bodywork die daardoor loskwamen - gelukkig viel de schade mee bij Max, aldus Jos: “De flappen van de voorvleugel, aan de zijkant, waren afgebroken. De rest was goed, dus gelukkig hoefde die niet vervangen. De auto bleef gaan zonder dat ding.”

Jos verklaart verlies aan snelheid van Max

Terwijl Verstappen normaliter vrij gemakkelijk de Ferrari op snelheid verslaat in de race bleek het dit keer anders. Jos verklaart daarover het volgende: “Je zag aan de banden dat er graining was en dan stuurt die minder in en kun je later pas op het gas. Zoiets kost al snel vijf a zes tiende per ronde en dus moest die naar binnen.”

Tot slot nog de vraag ‘of de race nou wel of niet geslaagd is’ en ‘of zijn zoon die pittige mening erover bijstelt’, antwoordt Jos gevat: “De race heeft geleverd, maar ik denk niet dat hij zijn standpunt wijzigt…”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk