Lance Stroll nog steeds niet 'helemaal honderd' - "Die dingen kosten tijd"

Lance Stroll nog steeds niet 'helemaal honderd' - "Die dingen kosten tijd"

door Matthijs Bos

Lance Stroll heeft aangegeven dat hij nog steeds niet op de volledige 100% zit. Na zijn fietsongeluk nog voor de wintertests heeft de Aston Martin coureur nog steeds tijd nodig om volledig te herstellen. Stroll deed 2 weken geleden nog mee aan de seizoensopener in Bahrein, weliswaar met één gebroken, één gekneusde pols en ook nog een gebroken teen. Toch behaalde Stroll P6.

Stroll tankt vertrouwen in aanloop naar Jeddah

Lance Stroll kent niet een al te best begin van het seizoen. De Aston Martin coureur raakte ruim een maand geleden ernstig geblesseerd in een fietsongeluk. Alhoewel hij zwaar geblesseerd was, kroop Stroll toch in de AMR23. En met succes. De AMR23 is beter dan alle voorgangers en schoot letterlijk uit de startblokken. Stroll wordt door media gevraagd hoe hij de race in Bahrein ervaarde. "Ja. Nou, behoorlijk pijnlijk de maandag erna, maar het was een goed weekend voor het team. Dus een beetje pijn waard."

"Ik word elke dag beter, voel me elke dag beter," voegde hij eraan toe in antwoord op een vraag over een update van zijn blessures. Dus ik denk dat het ergste achter de rug is. Nog steeds niet 100 procent. Het duurt even voor deze dingen genezen, maar ik voel me zeker veel beter dan tien dagen geleden, of hoe we ook waren in Bahrein"

Lance Stroll

Ondanks dat Stroll voor de vrije training nog niet in de AMR23 had gereden, reed hij met veel vertrouwen. Ondanks alle pijn ging het goed.

"Niet ideaal om de test te missen. Maar weet je, Bahrein, het raceweekend was bijna alsof je elke ronde meer en meer ervaring met de auto opdeed en er elke ronde meer over te weten kwam. Dus het was een goede ervaring om dit weekend in de auto te zitten. Ik was blij dat ik het haalde, eigenlijk ook alleen daarvoor, voor een beetje seat time en zo. Dus ja, ik voel me elke ronde meer en meer op mijn gemak in de auto in Bahrein. Ik kijk uit naar dit weekend."

Stroll

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk