Lance Stroll voorzichtig geweest tijdens winterstop: 'Wil testdagen meemaken'

Lance Stroll voorzichtig geweest tijdens winterstop: 'Wil testdagen meemaken'

door Ayla Huiberts

Na een fietsongeluk moest Aston Martin-coureur Lance Stroll vorig jaar de wintertesten missen. Ook behaalde hij minder punten dan zijn teamgenoot en voormalig wereldkampioen Fernando Alonso. Dit jaar zal hij zichzelf moeten verbeteren en hij denkt dat dat zal lukken met de AMR24.

Op maandag 13 februari kroop Lance Stroll achter het stuur van de nieuwe Aston Martin tijdens een shakedown op het circuit van Silverstone. De coureur spreekt tevreden over de AMR24 en heeft er vertrouwen in dat er veel goede verbeteringen zijn gemaakt ten opzichte van vorig jaar.

De Canadees begon 2023 verre van optimaal met twee gebroken polsen. Hierdoor werd hij genoodzaakt om de belangrijke testen te missen. De afgelopen maanden heeft hij hard getraind, zonder daarbij op de fiets te stappen.

“Ik ben aan het hardlopen. Ik let op de manier waar ik mijn voeten zet. Geen verstuikte enkels of iets van dat gedoe. Je kent het wel, rennen in een rechte pas. Dus ja, ik let op mijn ledematen en ik wil dit jaar de testdagen in Bahrein meemaken.”

Lance Stroll - Aston Martin F1 Team 

Al drie jaar geen podium voor Stroll

Het afgelopen seizoen verliep niet naar verwachting en het zal dus een uitdaging worden om betere resultaten te behalen. Stroll is vastbesloten om hier aan te werken en zijn doel is om dichter bij zijn teamgenoot Fernando Alonso te komen.

Zijn Spaanse teamgenoot bemachtigde acht keer een podiumplek en eindigde als vierde in het coureursklassement. Stroll daarentegen had moeite om dezelfde resultaten te behalen. De 25-jarige zegt het volgende hierover: “Hij was gewoon sneller. Ik heb wel wat ideeën waar ik aan kan werken, wat dingen waarin ik beter wil worden wat dat betreft.”

Ook zijn vader en eigenaar van het Aston Martin F1 Team, Lawrence Stroll, geeft toe dat Alonso een stuk sneller was.

Strijd naar grote resultaten

Niet alleen de auto en zijn toewijding vormen belangrijke factoren voor zijn succes, want Stroll wil ook fysiek sterker worden. Dit zal hem helpen tijdens de races van het aankomende seizoen.

Dit jaar werkt de coureur aan zijn ontwikkeling en is hij vastberaden om veel punten en podiumplaatsen te pakken.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk