Las Vegas GP houdt starttijden aan ondanks kritiek en gezondheidsklachten

Las Vegas GP houdt starttijden aan ondanks kritiek en gezondheidsklachten

door Michael Janiec

Ondanks klachten van F1-teams en anderen in de Formule 1, houdt de Grand Prix van Las Vegas voor de tweede keer vast aan de late starttijd van 22.00 uur lokale tijd.

De FIA heeft de starttijden voor alle 24 Grands Prix op de F1-kalender van 2024 bevestigd. De overgrote meerderheid is ongewijzigd, zo ook de starttijd van de Las Vegas GP.

Om de wegen, die het Las Vegas Strip Circuit vormen, open te kunnen houden voor het verkeer overdag, mocht de F1 het circuit pas na zonsondergang gebruiken. Dit betekende dat de tweede training en kwalificatie om middernacht moesten beginnen.

Las Vegas Grand Prix zal ook in 2024 laat op avond plaatsvinden

Voor de Nederlandse kijkers thuis betekent het dat de straatrace wederom om 07:00 uur Nederlandse tijd live uitgezonden wordt.

F1's langste kalender ooit heeft al geleid tot zorgen van teams en coureurs over de impact op de gezondheid.

De tijden van de nieuwe Grand Prix van Las Vegas bleken vorig jaar bijzonder zwaar te vallen vorig jaar. Mede, omdat amper een week later de GP van Abu Dhabi plaatsvond, waarbij het personeel een tijdsverschil van twaalf uur moest trotseren.

Het schema moest worden aangepast nadat de eerste training werd afgebroken toen een losgeraakte putdeksel twee auto's beschadigde. De tweede training was daardoor pas om 4 uur 's ochtends afgelopen.

F1 staat onder druk om manieren te vinden om het schema van Las Vegas GP dit jaar te verlichten. In 2024 is deze controversiële straatrace namelijk de eerste in de reeks van drie tijdens de laatste triple-header van het F1-seizoen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk