Charles Leclerc: "Red Bull heeft iets bijzonders gevonden"

Charles Leclerc: "Red Bull heeft iets bijzonders gevonden"

door Lysanne

De eerste race van het seizoen eindigde iets minder fijn voor Charles Leclerc dan hij had gehoopt, de Ferrari-coureur moest namelijk stoppen met de race vanwege een motorprobleem. Daarnaast had de Monegask al snel in de gaten wat het grote snelheidsverschil is tussen de auto's van Scuderia Ferrari en Red Bull Racing, wat voor problemen kan gaan zorgen dit seizoen.

'Niet echt zelfverzekerd'

Na de Grand Prix van Bahrein heeft Charles Leclerc bij Ferrari duidelijk gemaakt dat ze moeten werken aan hun "enorme" achterstand in het racetempo ten opzichte van de Red Bull-auto's. De auto van Leclerc stopte ermee vanwege technische problemen, waardoor hij stil kwam te staan in ronde 41 en vanaf de derde plek afscheid moest nemen.

Leclerc voelde zich "niet echt zelfverzekerd" nadat hij over het eerste raceweekend realiseerde dat Scuderia Ferrari een seconde achterbleef bij het tempo van Red Bull Racing. Voorafgaand aan de race werd aan Leclerc gevraagd hoeveel zelfvertrouwen hij had. Aan de media vertelde hij het volgende: "Zo zelfverzekerd als ik kan zijn als een tweede van het tempo, wat niet echt zelfverzekerd is, om eerlijk te zijn".

"Red Bull lijkt iets heel groots [in hun] racetempo te hebben gevonden. Qua kwalificatietempo zijn ze eigenlijk vergelijkbaar met ons, of we zijn er in ieder geval in geslaagd om gisteren de rondetijd te halen."

Charles Leclerc

"Maar dan komen we bij de race en we zijn elke ronde een seconde sneller, wat enorm is. Dus daar moeten we echt aan werken, plus de betrouwbaarheid", aldus Charles Leclerc.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk