Leclerc met harde conclusie na GP Japan: 'Daar moet ik dit seizoen aan werken'

Leclerc met harde conclusie na GP Japan: 'Daar moet ik dit seizoen aan werken'

door Jarlo

Charles Leclerc staat na afloop van de Japanse GP op een uitstekende derde plaats in het rijderskampioenschap. Toch is de Monegask duidelijk niet tevreden over één aspect van zijn seizoen. Dit is waar hij volgens hemzelf duidelijk aan moet werken de komende weken.

Charles Leclerc kende, ondanks wat schoonheidsfoutjes, een ijzersterke race op Suzuka. De Ferrari-coureur moest de race vanaf de achtste positie beginnen, maar kwam gedurende de wedstrijd knap naar voren. Uiteindelijk finishte de Monegask ondanks alles op een prima vierde positie achter teamgenoot Carlos Sainz.

Leclerc prijst racesnelheid van Ferrari dit jaar

Na afloop van de Japanse GP verscheen Leclerc voor de camera van Viaplay. De Monegask liet als eerste weten dat hij zeer te spreken is over de racepace van de Ferrari dit jaar: "De racepace was goed. Ik denk dat we dat wel enigszins aan zagen komen. In Australië was het ook goed. Onze racepace is altijd goed geweest," Aldus Leclerc.

Leclerc: 'Dat zal mijn focus worden de aankomende weken'

Leclerc ging echter vooral in op een persoonlijk probleem dit jaar. Hij ziet in dat de kwalificaties beter moeten, dit waar de Monegask juist zo sterk was in voorgaande jaren.

Teamgenoot Sainz lijkt echter dit jaar de overhand te hebben over één rondje. Hier is Leclerc zeker van op de hoogte.

"Ik heb in mijn carrière nooit echt aan mijn kwalificatiesnelheid gewerkt. Dit omdat het mij normaal altijd wel goed ligt op de zaterdag. Echter, hier en in Australië dit jaar heb ik aardig wat moeite met de banden in de juiste window te krijgen. Dit zal zeker mijn focus worden voor de aankomende weken. Ik heb vandaag de prijs betaald voor een slechte kwalificatie. De racepace was verder gewoon goed, bandenmanagement was goed, communicatie was goed. Nu is het aan mij om het niveau in kwalificatie aan te tikken wat ik wil."

Charles Leclerc - Ferrari-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk