Charles Leclerc praat zichzelf geen illusies aan: ‘Hij doet het gewoon beter’

Charles Leclerc praat zichzelf geen illusies aan: ‘Hij doet het gewoon beter’

door Michael Janiec

Ferrari-coureur Charles Leclerc erkent dat zijn teamgenoot Carlos Sainz op dit moment simpelweg beter presteert. De Monegask blijft desondanks optimistisch en doet wat water bij de wijn.

Ondanks het missen van een race door een operatie, staat de Spanjaard, die ook in 2024 al wist te winnen namens Ferrari, slechts vier punten achter Leclerc in de tussenstand van het kampioenschap.

'Carlos doet het simpelweg beter'

Sainz heeft indruk gemaakt met drie podiumplaatsen, waaronder een overwinning tijdens de Grand Prix van Australië. Leclerc heeft zich daarentegen sinds de seizoensopener in Bahrein niet meer voor Sainz weten te kwalificeren.

"Het is simpel: hij doet het beter", gaf Leclerc toe tijdens een recente FIA-persconferentie vooraf aan de Chinese GP.

Leclerc heeft de kwalificaties aangewezen als zijn zwakke punt: "Ik heb moeite om een ronde neer te zetten. Het gaat erom dat je de banden in het juiste venster krijgt en op dit moment heb ik meer moeite dan Carlos."

Leclerc blijft echter optimistisch. De resultaten van Sainz stippen immers het aanwezige potentieel aan: "Het is geweldig voor het team en het motiveert me. Ik werk eraan en ik heb er vertrouwen in dat ik me snel kan verbeteren."

Ferrari heeft zich dit seizoen ontpopt als de voornaamste uitdager van Red Bull. Het rode team kan voor zover tamelijk meeklappen in de constructeurs en kijkt tegen een deficit aan van ‘slechts’ 21 punten na vier F1 Grands Prix.

Hoewel Red Bull de overhand heeft, verwacht Leclerc een meer close gevecht tijdens de komende race in Shanghai: "Op papier ligt dit circuit ons beter dan Suzuka. We moeten ons op onszelf concentreren en een slechte kwalificatie vermijden."

Net als Verstappen haalt Leclerc aan dat het een uitdaging wordt in Shanghai met maar één training voor de kwalificatie. "Het is cruciaal om het maximale uit de auto te halen in beide kwalificatiesessies. In de race zelf denk ik dat we sterk zijn", aldus Leclerc.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk