Marko biedt één oplossing voor twee dingen 'waar Hamilton zich aan kapot ergert’

Marko biedt één oplossing voor twee dingen 'waar Hamilton zich aan kapot ergert’

door Michael Janiec

Red Bull-teamadviseur Helmut Marko is van mening dat de huidige realiteit hard binnenkomt bij zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Volgens de Oostenrijker is de kans op wereldkampioenschappen zo goed als gevlogen voor de Mercedes-coureur. Er is daarentegen nog één spectrum waar Lewis nog niet de kroon echt hoeft op te geven. Een met zeven nullen welteverstaan, aldus Marko.

Marko beraadt zich over situatie Hamilton

Wat moet Lewis nu? Toch maar stoppen dan? Daar zegt Hamilton niet aan te denken. Maar (kunnen) stoppen op een hoogtepunt kan nog jaren duren, zogezegd.

Waar de één suggereert dat de ‘GOAT’ beter af is door bij Mercedes te blijven, stelt de ander dat een frisse wind (lees: een roodgekleurd tenue) de remedie biedt.

Helmut Marko windt er geen doekjes om en zegt dat die ‘keuze armoede’ aan de zevenvoudig wereldkampioen vreet: "Er zijn twee dingen waar Hamilton zich echt aan ergert. Ten eerste dat hij geen wereldkampioen meer is en het moeilijk zal hebben om dat in de toekomst weer te worden", verklaart de teamadviseur van Red Bull aan F1-Insider.com.

Het wringt ook op financieel vlak bij de voormalige grootverdiener van Formule 1. Lewis Hamilton kon jarenlang de hoofdprijs vragen gedurende de titelreeks van de Zilverpijlen. De man die jaarlijks richting de 60 miljoen euro mocht opstrijken, moet naar alle waarschijnlijkheid inleveren nu Mercedes niet meer domineert. Ook op dat vlak levert hij terrein in op Max Verstappen.

Toch kan daar verandering in gebracht worden, grapt Marko: "Los van het sportieve perspectief is Lewis allesbehalve blij met het feit dat hij niet langer de best verdienende coureur in de Formule 1 is. Dat is nu Max Verstappen. Daar kan hij met hulp van Ferrari in ieder geval verandering in brengen", aldus de Oostenrijker tegenover het medium.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk