McLaren gooit roer helemaal om: Grote interne veranderingen

McLaren gooit roer helemaal om: Grote interne veranderingen

door Ayla Huiberts

In de loop der jaren heeft McLaren een team proberen op te bouwen dat optimaal samenwerkt. Het doel is om weer titels te winnen, net zoals in de gloriejaren. Vorig seizoen werd de technische kant al deels opgefrist. Dat kreeg deze week een vervolg. Op dinsdagochtend kondigde de renstal uit Woking een herstructurering aan. Ze nemen onder andere afscheid van een kopstuk.

David Sanchez, technisch directeur ‘Car Concept and Performance’, sloot begin dit jaar aan bij het team van McLaren. De Fransman werkte een decennia voor Scuderia Ferrari, maar startte een paar maanden geleden een nieuw hoofdstuk bij de Papaya’s.

Echter, de samenwerking verliep niet als gehoopt en de engineer verlaat daarom na enkele maanden al de renstal. Bovendien zijn er nog andere ontwikkelingen doorgevoerd binnen het team, waarbij verschillende personen een andere rol zal uitvoeren.

Gezamenlijk besluit

Teambaas Andrea Stella zal naast het leiden van het team de rol van Sanchez overnemen, totdat er een nieuwe geschikte kandidaat is gevonden. De afdeling ‘Concept en Perfomance’ zal zich voornamelijk richten op het stukje ‘Performance’.

Stella meldt het volgende in zijn statement:

“Deze verdere stap in de evolutie van de structuur van de Technische Afdeling en van het werkmodel binnen het team betekent dat we onze technische capaciteiten en werkflows voortdurend willen verbeteren voor meer efficiëntie en effectiviteit.”

“Na rijp beraad tussen David Sanchez en de teamleiding hebben we samen besloten dat David het team zal verlaten. Na onze gezamenlijke reflectie werd het duidelijk dat de rol, verantwoordelijkheden en ambities van David’s functie niet overeenkwamen met onze oorspronkelijke verwachtingen toen hij ermee instemde om in februari 2023 bij ons te komen werken. David en ik waren het erover eens dat het beste zou zijn om nu uit elkaar te gaan, zodat hij andere kansen kan benutten om zijn opmerkelijke vaardigheden volledig tot hun recht te laten komen. We waarderen de bijdragen die David in zijn relatief korte tijd bij ons heeft geleverd enorm en wensen hem het allerbeste voor de toekomst.”

Ambities binnen F1

Zelf laat Sanchez weten dat hij dankbaar is voor het team en dat hij nog niet klaar is met Formule 1. In zijn eigen statement vertelt hij dat hij uitkijkt naar zijn volgende uitdaging binnen de koningsklasse.

“Hoewel de rol die we voor ogen hadden en die we hadden afgesproken niet overeenkwam met de realiteit van de functie, vertrek ik met respect voor het leiderschap. Ik heb bewondering voor de toewijding van mijn collega’s en waardering voor de openheid en eerlijkheid waarmee we deze beslissing hebben gesproken en genomen. Ik wens dit team blijvend succes, terwijl het zijn reis voortzet naar de voorkant van de grid, waar het thuishoort.”

David Sanchez - Technisch directeur ‘Car Concept and Performance’

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk