McLaren onthult 'strijdplan' - nieuwe updates in de pijplijn

McLaren onthult 'strijdplan' - nieuwe updates in de pijplijn

door Michael Janiec

Het F1-team van McLaren zit dichter bij Red Bull Racing in 2024 dan het in eerste instantie verwachtte. Het neemt niet weg dat het bijbenen van de titelverdedigers (of terrein goedmaken op) een uitgekiend ontwikkelingsplan vereist. McLaren-CEO Zak Brown deelt een update over het zogenaamde 'strijdplan' dat meer podiumplekken en mogelijk ook overwinningen moet brengen.

Mede dankzij een solide P3 (Lando Norris) en P4 (Oscar Piastri) in Melbourne verstevigt McLaren de derde positie in het constructeurskampioenschap. Het team, dat uit de eerste drie races 55 punten vergaarde, is daarmee voorlopig het snelste team met een Mercedes-motor achterin.

Het F1-fabrieksteam van Mercedes slaat voor zover een modderfiguur in dit nieuwe seizoen. De verbeterde en hernieuwde W15 zou afscheid genomen hebben van de nerveuze achterkant van zijn voorganger, maar porpoising-problemen plagen nog steeds het team. Volgens Lewis Hamilton zou het aanzienlijke downforce kosten om het op en neer stuiteren enigszins in te dammen.

McLaren wil volgende stap zetten in Miami: 'Meer podiumplaatsen behalen'

De problemen bij Mercedes zijn goed nieuws voor de concurrenten. Maar ook bij McLaren weten ze dat het seizoen nog lang is en het evengoed aankomt op wie de langste adem heeft. Anders gezegd: wie consistent(er) stappen kan blijven maken qua upgrades.

In gesprek met Channel 4 in Melbourne verklaart Brown dat het eerstvolgende upgradepakket bij de GP van Miami geïntroduceerd zal worden: "Ik denk dat Miami op dit moment het strijdplan is. We zijn hard aan het pushen, net als iedereen. Maar ik denk dat als we het ontwikkelingstraject kunnen aanhouden dat we sinds de tweede helft van vorig jaar volgen, we dit jaar sneller moeten worden en meer podiumplaatsen moeten halen", aldus Brown.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk