McLaren-teambaas optimistischer: 'Verschil met Red Bull nihil op Imola'

McLaren-teambaas optimistischer: 'Verschil met Red Bull nihil op Imola'

door Michael Janiec

McLaren's indrukwekkende prestatie tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna, waarbij Lando Norris nipt de overwinning verloor aan Max Verstappen, heeft teambaas Andrea Stella voorzichtig optimistisch gestemd. Terwijl hij de vooruitgang van het team erkende, benadrukte Stella het belang van een vlekkeloze uitvoering in een steeds competitiever veld.

McLaren-teambaas ziet kansen na Imola

"De uitvoering van het weekend is altijd een belangrijke factor," verklaarde Stella. "Maar nu de marges zo klein zijn... kan de manier waarop je de race rijdt en de banden beheert de dominante factor worden."

Stella schreef de overwinning van Verstappen toe aan een combinatie van de vaardigheden van de coureur en de poleposition die hij zaterdag veiligstelde: "Ik denk dat we ook de vaardigheden zien van de coureur die de race won, het is Max Verstappen," merkte Stella op. "Maar voor ons is het belangrijk om erbij te zijn en op de deur van overwinningen te kloppen."

De McLaren-teambaas ging ook in op de gridstraf van Oscar Piastri, die de jonge coureur hinderde in zijn race. Stella nam de verantwoordelijkheid voor het incident: "We nemen de verantwoordelijkheid voor het feit dat Oscar niet op het podium eindigde, omdat de reden van de belemmering te maken had met ons opereren."

Vuile lucht nog altijd een probleem bij duels

Vooruitkijkend naar de Grand Prix van Monaco, erkende Stella dat het belangrijk is om elk aspect van hun race te blijven verbeteren. "Wat ik vandaag ook kan zeggen, is dat de vuile lucht een grote rol leek te spelen... Dus als je poleposition hebt en voor ligt in de eerste bocht, heb je de vrije lucht om je banden op een bepaalde manier te managen en je tempo te bepalen."

Met McLaren op de derde plaats in het constructeurskampioenschap blijft de focus van het team gericht op het dichten van het gat met Red Bull en Ferrari. Ondanks de uitdagingen weerspiegelt het voorzichtige optimisme van Stella het groeiende vertrouwen van McLaren in hun vermogen om mee te doen met de topteams.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk