Brown glundert: ‘We hebben Verstappen laten zweten!’

Brown glundert: ‘We hebben Verstappen laten zweten!’

door Michael Janiec

McLaren CEO Zak Brown is in zijn nopjes met de P2 van Lando Norris bij de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Amerikaan genoot van de (tevergeefse) late aanval van zijn coureur op Max Verstappen en verheugt zich op meer van zulke duels.

Norris voorzag de race op Imola van een nodige spanningsboog in het slotdeel. Verstappen, die de race leidde, ervoer moeite met de harde compound aan het einde van zijn stint. Norris, later gestopt dan de Nederlander, had nog wat leven in zijn banden achter de hand en trachtte het gat vanaf P2 naar Verstappen dicht te rijden.

Het lukte de Brit om het gat van ruim zes seconden te verkleinen naar één. En met nog één ronde te gaan was dat net niet genoeg om voor een daadwerkelijke aanval aan te zetten.

Brown geniet van de druk op Verstappen leggen

Beide coureurs gingen tot het naadje. En dat hoorde je aan hun stemmen over de boordradio: puffend en kreukend, zo fysiek en veeleisend was de ontknoping.

Brown, die naderhand Viaplay te woord stond, genoot van het feit dat Verstappen er zo hard voor moest werken: “We hebben Max laten zweten, dat was cool. Het gedoe met de batterij… (Onze) auto kwam tot leven, Oscar reed ook een geweldige race. Weer een sterke finish voor ons”, verklaarde de CEO.

Ook Brown, net als Norris, gelooft dat een overwinning erin had gezet met nog een paar ronden: “Het was een lange sprint en ze waren allebei aan het pushen. Echt close en tot op de rand van de baanlimieten. Het voelde alsof de overwinning een paar rondes weg was, dus heel verheugd op de rest van het seizoen”, aldus de Amerikaan.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk