Nyck de Vries: 'enorme' verandering in fysieke trainingsroutine

Nyck de Vries: 'enorme' verandering in fysieke trainingsroutine

door Lysanne

Formule 1 coureurs moeten veel trainen om fysiek voorbereid te zijn op het rijden van de F1-auto's. Nyck de Vries vertelt over hoe drastisch hij zijn fysieke trainingsroutine moest aanpassen, voorafgaand aan zijn rookie-seizoen.

'Noodzaak was minder'

Nyck de Vries vertelde in Tauri Talk - de podcast van AlphaTauri - over de 'enorme' verandering in zijn trainingsroutine in voorbereiding op het aanstaande Formule 1 seizoen.

"Ik genoot van trainen, [ik] trainde altijd met een coach. Maar toen ik naar de Formule E verhuisde, weg van de Formule 2 en de Formule 1, werd de noodzaak om fit te zijn gewoon minder belangrijk", vertelde Nyck.

Trainen voor de Formule 1

Nu De Vries zichzelf een stoel wist te bemachtigen voor 2023, moet hij aan de bak om fysiek in orde te zijn. Hij krijgt hulp van trainer Pyry Salmela, die hiervoor werkte met Pierre Gasly, zodat Nyck zich zo goed mogelijk voorbereid.

"Samenwerken met Pyry heeft [mijn routine] enorm veranderd."

Nyck de Vries

"Ik denk dat het belangrijk is om fysiek voorbereid te zijn op de Formule 1. Het is niet belangrijk, maar eigenlijk cruciaal, dus ik ben erg blij dat ik Pyry naast me heb staan."

"Hij heeft veel kennis en ervaring in de sport. Hij werkt al vele jaren bij het team en weet precies wat er nodig is om klaar te zijn voor de Formule 1. Ik ben heel blij dat hij me kan begeleiden en me daarop kan voorbereiden. Ik vertrouw hem volledig om de klus te klaren", vervolgde De Vries.

"Ik hou ervan om als een atleet te leven, het werk [en] de tijd in onze voorbereiding te stoppen en gewoon alles te geven wat we hebben om samen het best mogelijke resultaat te bereiken."

Nyck de Vries

"Elke pijnlijke intervalsessie of elke zeer zware sessie die we hebben gehad, hebben we zeker samen gedaan, dus dat was bemoedigend. Maar de voorbereiding was heel anders, dan elk ander seizoen en eigenlijk ben ik er dol op."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk