‘Newey ontslagpapieren ingediend, vertrek voor Miami officieel’

‘Newey ontslagpapieren ingediend, vertrek voor Miami officieel’

door Michael Janiec

Er gaan geruchten dat Adrian Newey, technisch directeur bij Red Bull, zijn ontslag inmiddels heeft ingediend en dat dit nog voor de Grand Prix van Miami van dit weekend bekend wordt gemaakt door het Formule 1-team.

Dit nieuws volgt op berichten van vorige week. Auto, Motor und Sport (AMuS) onthulde toen dat Newey ontevreden was met het team en een vertrekwens had.

Het gelekte nieuws verbaasde zowel zijn werkgever als Newey zelf, maar blijkt toch een kern van waarheid te hebben inmiddels. Verschillende media verwachten nu een officiële aankondiging van het vertrek van Newey voor de GP van Miami.

Hoewel de exacte voorwaarden van Newey's vertrek onduidelijk blijven, loopt zijn contract tot eind 2025 en zal hij waarschijnlijk een periode van ‘gardening leave’ moeten uitzitten, voordat hij bij een ander team kan gaan werken. Hierdoor kan hij geen gevoelige informatie meenemen.

Ferrari en Aston Martin zouden mogelijke gegadigden zijn. Volgens een recente update van Andrew Benson, F1-journalist namens BBC, zou Newey geen interesse in AMR hebben maar wel een overstap naar het rode team overwegen.

Newey wil minder met F1 bezig zijn

In hoeverre het een rol betreft waarin Formule 1 centraal staat, valt te bezien. Newey zou juist zijn betrokkenheid bij de koningsklasse verder willen afschalen en het werk afwisselen met andere projecten, zoals supercars ontwerpen.

De vertraging in de officiële aankondiging wordt toegeschreven aan het feit dat beide partijen zorgvuldig een boodschap willen opstellen die hun succesvolle samenwerking respecteert en tegelijkertijd een positief signaal afgeeft aan sponsors en het publiek.

De timing van de aankondiging, vlak voor een raceweekend in Miami, een belangrijk weekend voor Red Bull-hoofdsponsor Oracle, is verrassend te noemen. Het lijkt er echter op dat het nieuws van Newey's vertrek echt aanstaande is.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk