Glimlach Newey verdween: 'Weekend Red Bull verliep niet volledig zoals gepland'

Glimlach Newey verdween: 'Weekend Red Bull verliep niet volledig zoals gepland'

door Lysanne

Ondanks dat de dominante overwinning van Red Bull-coureur Max Verstappen er vlekkeloos uitzag, ging er achter de schermen wel wat dingen mis. Dat maakt topontwerper Adrian Newey bekend over het raceweekend in Bahrein.

Van nachtmerrie naar overwinning

Met een grote voorsprong op zijn teamgenoot en op de rest van de coureurs, won Max Verstappen de Grand Prix van Bahrein. Wat eruit zag als een gemakkelijke overwinning, bleek achter de schermen toch een stuk rommeliger. Adrian Newey, de ontwerper van de Red Bull RB19, vertelde na de Grand Prix dat hij tijdens hetzelfde weekend, ook momenten van onrust heeft gehad.

"In 2022 was het een nachtmerrie voor ons! Het is volgens mij voor het eerst sinds 2011 dat Red Bull de eerste race van het jaar wint, dus wat dat betreft hebben we lang droog gestaan", vertelde Newey met een glimlach. Hoewel zondag dus goed ging, vertelde de ontwerper dat op vrijdag en zaterdag het wat minder goed ging.

"De testdagen gingen goed voor ons en we dachten dat we een competitieve auto zouden hebben. In de eerste vrije training werd de glimlach echter even van ons gezicht geveegd, want we hadden een paar problemen. De jongens hebben daar wel goed op gereageerd en op vrijdag hebben we een lange avond gehad om die problemen te bespreken"

Adrian Newey

Toch nog problemen op vrijdag

"Er was een onverwacht probleem op vrijdag qua betrouwbaarheid en daardoor hebben we wat extra werk moeten verrichten. Uiteindelijk heb je maar weinig testmogelijkheden gehad, met slechts drie testdagen, dus dat is echt niet veel. Het is indrukwekkend om te zien hoe betrouwbaar alle auto's op de grid zijn", vervolgde Newey.

"Op vrijdag werden we verrast en gedroeg de auto zich niet zoals we hadden verwacht. De omstandigheden waren wel iets anders dan tijdens de testdagen. Het zag er aan de buitenkant misschien vlekkeloos uit, maar achter de schermen waren we hard aan het werk."

Adrian Newey

Als laatste zei hij nog: "We hebben natuurlijk pas één race gehad, dat mogen we niet vergeten, want dit circuit is erg specifiek. Onze aanpak lijkt vooralsnog goed te werken, maar we moeten voorzichtig zijn, met beide benen op de grond blijven staan en blijven pushen. We zijn opgelucht dat we de eerste overwinning te pakken hebben".

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk