Nog een ‘topteam’ meldt zich voor diensten Adrian Newey

Nog een ‘topteam’ meldt zich voor diensten Adrian Newey

door Michael Janiec

Tot voorkort het slechtst bewaarde geheim van de koningsklasse: het vertrek van Adrian Newey bij Red Bull. Toch blijft één vraag onbeantwoord: waar gaat het technische meesterbrein wél heen na 2024?

Hoewel de moderne Formule 1 tegenwoordig meer om teamresultaten draait, dan de input van een individu, blijft de uitvoerige ervaring van iemand als Adrian Newey nagenoeg ‘priceless’.

De afzwaaiende CTO van Red Bull Racing was gedurende zijn loopbaan nauw betrokken bij maar liefst veertien gewonnen rijders- en constructeurstitels.

En zeker in de aanloop naar ingrijpende reglementswijzigingen; de inzichten van een genie á la Newey kunnen als een katalysator werken voor het gehele technische team.

Mercedes ook geïnteresseerd in Adrian Newey

Ondanks dat inmiddels alle lichten op groen lijken te staan voor een avontuur in Ferrari-rood, heeft nog één fabrieksteam zich gemeld bij Newey. Mercedes zou volgens het goed ingelichte AMuS een lijntje hebben uitgegooid.

Newey zou ook genieten van de interesse van Lawrence Stroll, de eigenaar van Aston Martin Racing. Een partnerschap dat Newey mogelijk toch minder zou liggen, dan die met Ferrari.

Hoe Newey heeft gereageerd op de avances van Mercedes, zeker met de naar verluidt lopende onderhandelingen met Ferrari, is niet duidelijk.

Het zou zijn onderhandelingspositie kunnen verbeteren niettemin. Al moet je afvragen of het de 65-jarige Newey nog om het geld gaat. Succes daarentegen... hoewel daar voor langere termijn geen echte garanties voor bestaan, zal zijn langere betrokkenheid bij de sport ongetwijfeld daarvan afhangen.

Newey hoeft zich in ieder geval niet te haasten met zijn keuze. Het vertrek bij Red Bull is ruim van tevoren bekendgemaakt en kritisch nagaan wat de geïnteresseerden in huis hebben richting 2025 (en daarmee 2026), klinkt als de meest logische benadering.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk