Horner geeft duidelijkheid: Newey nog wel of niet betrokken bij RB20-bolide?

Horner geeft duidelijkheid: Newey nog wel of niet betrokken bij RB20-bolide?

door Jarlo

Christian Horner heeft zich onlangs uitgesproken over Adrian Newey. De topontwerper van Red Bull Racing vertrekt aan het einde van dit seizoen, maar is nu al niet meer welkom bij teammeetings. Desondanks zat Newey wel gewoon aan de pitmuur tijdens het afgelopen raceweekend in Miami. Wat is nu precies de situatie rondom Newey? De teambaas legt het uit.

De maand mei werd afgetrapt het nieuws dat topontwerper Adrian Newey Red Bull Racing verlaat aan het einde van 2024. De Brit is al sinds 2006 werkzaam bij de formatie uit Milton Keynes. In een tijdsperiode van achttien jaar behaalde Newey maar liefst zeven coureurs- en zes constructeurskampioenschappen.

Horner verduidelijkt situatie Newey: 'Focust zich alleen daar nog maar op'

Bij de bekendmaking van dit nieuws werd ook duidelijk dat Newey zich vanaf nu alleen gaat focussen op het ontwerpen van de RB17 Hypercar. Daarbij worden de werkzaamheden aan de huidige bolide stopgezet.

Toch verscheen Newey weer aan de pitmuur tijdens de Grand Prix van Miami. Om verwarring te voorkomen sprak PlanetF1 met Horner. De teambaas werd gevraagd om de huidige situatie rondom Newey op te helderen.

"De focus van Adrian ligt nu echt op de RB17 Hypercar. Hij zat niet bij de teamvergaderingen dit weekend, alleen bij de vergadering over de strategie voor de race. Hij heeft geen toegang meer tot enige data, ook niet tot tekenmaterialen, en zijn focus zal vanaf nu alleen nog op de RB17 liggen. Hij zal af en toe wel nog bij races aanwezig zijn, vooral waar RB17-klanten aanwezig zijn."

Christian Horner - Red Bull Racing-teambaas

Gaat Newey ooit nog verkassen naar een ander F1-team?

Na de bekendmaking van Newey's vertrek werd er al meteen volop gespeculeerd over de toekomst van de Brit. Dit gespreksonderwerp kon al snel afgesloten worden. Newey heeft zelf al aangegeven behoefte te hebben aan een pauze. Horner benadrukt dat Newey helemaal vrij is in wat hij daarna van plan is: "Ik denk dat hij eerst wat tijd buiten de Formule 1 gaat pakken, en op 65-jarige leeftijd kun je hem dat niet kwalijk nemen. Dat heeft hij ook verdiend. Hij heeft het verdiend om een pauze te pakken, en wat hij daarna gaat doen, is zijn keuze," aldus Newey.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk