Norris ‘blijft zichzelf naar beneden halen’ ondanks eerste GP-zege

Norris ‘blijft zichzelf naar beneden halen’ ondanks eerste GP-zege

door Michael Janiec

Lando Norris zegt dat hij ondanks het winnen van de Miami Grand Prix aan zijn mentale benadering blijft vasthouden. Want terwijl sommigen hunzelf omhoog moeten praten om te presteren, is dat bij de Britse McLaren-coureur juist andersom het geval.

Lando Norris is na 110 F1 Grands Prix eindelijk verlost van een pijnlijke statistiek. De Miami Grand Prix-winnaar, toch wel één van de grotere talenten van zijn generatie, mag zich eindelijk rekenen tot de selecte club van winnaars in de koningsklasse.

Norris: 'Mezelf naar beneden halen werkt het beste'

De 21e Britse F1-racewinnaar denkt echter niet dat zijn innerlijke dialogen die overwinning in de weg hebben gestaan: "Iedereen heeft zijn eigen manier om dingen te doen, zijn eigen aanpak, zijn eigen manier om tegen zichzelf te praten. Voor mij is het op mezelf neerpraten en mezelf een beetje naar beneden halen, want voor mij werkt dat en daar ben ik tevreden mee", verklaarde Norris.

"Ik heb geen andere mensen nodig die er blij mee zijn en andere mensen die het ermee eens zijn. Het is wat het beste voor mij is en wat het beste werkt, dat is wat mij gemaakt heeft tot wie ik ben en ik denk dat dat de beste manier is om verder te gaan. Dus ik zal mijn dagen hebben dat het glas vol is en dat ik gelukkig kan zijn en trots op mezelf. Iedereen zal die dagen hebben en iedereen zou die dagen moeten hebben. Maar om mezelf de beste man, de beste coureur te maken, heb ik mijn manier van doen en daar houd ik me aan."

Lando Norris zweert het bij zijn benadering

Zijn eerstvolgende kans om voor een overwinning te vechten: de Grand Prix van Emilia-Romagna aankomend weekend. Het tijdschema en weerbericht voor de race op Imola ziet er als volgt uit.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk