Norris verwacht verandering in relatie met Verstappen: 'Is precies wat ik wil'

Norris verwacht verandering in relatie met Verstappen: 'Is precies wat ik wil'

door Jarlo

Lando Norris verwacht dat zijn vriendschap met Max Verstappen in de loop van de tijd zal veranderen. Dit komt volgens de Brit door een toenemende rivaliteit tussen de twee coureurs. In gesprek met de Britse media gaat Norris hier verder op in.

Lando Norris won in Miami zijn allereerste Formule 1-race ooit. Na afloop van het raceweekend dook de Brit samen met Max Verstappen de stripclub in om deze prestatie te vieren.

Of dit in de toekomst nog vaker zal voorkomen? Daar is Norris niet zeker van. De coureur geeft aan dat McLaren sterker wordt en dat daarmee de druk op Verstappen ook toe zal nemen. De huidige vriendschap zou in dat geval veranderen in slechts wederzijds respect.

Het is misschien wel vergelijkbaar met de situatie tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg. De twee zojuist genoemde waren in hun tienerjaren goede vrienden, op en naast de baan. Alles veranderde echter naarmate hun rivaliteit in de Formule 1 toenam. De twee werden in 2013 teamgenoten bij Mercedes, waarbij er in 2014, 2015 en 2016 gestreden werd om de rijderstitel. Hamilton en Rosberg konden op een gegeven moment elkaar zelfs niet meer uitstaan.

Norris: 'Weet zeker dat er iets zal veranderen'

Of het ooit zo ver zal komen bij hemzelf en Verstappen? Daar is Norris niet zeker van. Waar Norris wel zeker van is, is dat er iets gaat veranderen in zijn relatie met de Nederlander. Dat liet de Brit weten in gesprek met Sky Sports F1.

“Ik weet zeker dat het (de vriendschap) zal veranderen. We hebben respect voor elkaar. We kunnen met elkaar overweg en we hebben gewoon veel respect voor elkaar. Ik voor hem en hij voor mij. Ik kijk ernaar uit om hem echt uit te dagen. Ik denk dat Max één van de beste coureurs ooit in de Formule 1 is. Dus als ik mezelf tegen hem zou kunnen bewijzen… Dat is precies wat ik wil.”

Lando Norris - McLaren-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk