Norris durft nu groter te dromen:  ‘100 procent van overtuigd’

Norris durft nu groter te dromen: ‘100 procent van overtuigd’

door Michael Janiec

Lando Norris stormde naar zijn allereerste Formule 1-zege bij de Grand Prix van Miami en de jonge Brit blaakt van het zelfvertrouwen. De 24-jarige Norris gelooft dat McLaren in 2024 voor meer overwinningen kan strijden en zelfs kan meedoen voor de felbegeerde constructeurstitel in 2025.

Deze overwinning is een belangrijke mijlpaal voor zowel de coureur als het team.

Norris wordt de 21e Britse coureur die een Grand Prix gewonnen heeft en daarmee komt een einde aan een lange reeks van 110 races en 15 podiumplaatsen zonder racezeges.

Norris '100 procent' overtuigd van constructeurstitel met McLaren

McLaren viert ondertussen de eerste overwinning in bijna drie jaar. Nog belangrijker: de recente vooruitgang wordt met een klinkend resultaat bekrachtigd.

Norris, die profiteerde van een safetycar met zijn pitstop en daarna de leiding vasthield op weg naar zege, staat momenteel vierde in het klassement.

Norris erkent dat hij een achterstand heeft op Verstappen, maar zijn blik is gericht op de toekomst.

"100 procent", zei Norris toen hem werd gevraagd of hij volgend seizoen mee zou doen om de titel. "We hebben twee geweldige coureurs, een geweldig team achter ons en we zijn dichter bij elkaar dan ooit. Terwijl ik zei dat we dit jaar races konden winnen, zou ik het vertrouwen moeten hebben om te zeggen dat we volgend jaar voor de volgende stap kunnen gaan", aldus Norris.

Intussen zit de concurrentie (zoals gewoonlijk) niet stil in Formule 1. Ferrari begint ongetwijfeld de hete adem van het F1-team uit Woking te voelen in de constructeurs en wil op Imola met een uitgebreid upgradepakket een merkbare stap naar voren zetten. De onderdelen worden zelfs voorhand getest tijdens de tweede (en laatste) toegestane filmdag.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk