Ferrari zet ‘joker’ in: filmdag in Fiorano gebruikt voor nieuwe upgrades

Ferrari zet ‘joker’ in: filmdag in Fiorano gebruikt voor nieuwe upgrades

door Michael Janiec

Ferrari is op donderdag en vrijdag naar verluidt aanwezig op het circuit van Fiorano op om een belangrijk nieuw aerodynamisch pakket te testen in aanloop naar de Grand Prix van Emilia Romagna van volgende week.

Charles Leclerc en Carlos Sainz krijgen elk de kans om de herzieningen te ervaren tijdens de tweedaagse test, die valt onder de beperkingen van de Formule 1 voor filmdagen.

Deze beperkingen staan teams twee dagen per jaar toe om hun huidige auto maximaal 200 kilometer per dag te laten rijden op speciale demonstratiebanden van Pirelli.

Dit is Ferrari's laatste filmdag van het seizoen en ze gebruiken deze om zich voor te bereiden op hun thuisrace op Imola.

Ferrari pakt uit op Imola met meerdere verbeteringen

Hoewel de filmdagen beperkt zijn, leveren ze waardevolle gegevens op uit de echte wereld op die de teams kunnen vergelijken met de simulaties en windtunnelresultaten van hun technische teams. Met het doel om de correlatie tussen beide (verder) op orde te krijgen dus.

Berichtgevingen suggereren dat het nieuwe pakket het volgende omvat:

  • Herziene sidepods, vergelijkbaar met het RB20-concept van Red Bull
  • Slankere radiatoropeningen voor een betere luchtstroom
  • Een volledig opnieuw ontworpen bodem voor meer downforce
  • Een vernieuwde voorvleugel voor optimale aerodynamische prestaties en balans

Optimistische Vasseur waakt over hoge verwachtingen

"Het wordt een heel belangrijke upgrade", zei Ferrari-teambaas Fred Vasseur in het raceweekend van Miami. "Het zal bepalen hoe de rest van ons seizoen verloopt. Ik kijk ernaar uit en ik hoop dat we een grote stap voorwaarts kunnen zetten."

Vasseur erkent het competitieve landschap en de noodzaak van voortdurende verbetering: "Het wordt een wapenwedloop van upgrades dit jaar en ik ben blij dat we binnenkort nieuwe onderdelen op onze auto hebben die hopelijk net zo goed zijn als die van McLaren."

Hoewel Vasseur geen revolutionaire sprongen verwacht van de geplande upgrades, erkent hij het potentieel voor verdere verbeteringen: "We hoeven niet te verwachten dat het een game-changer zal zijn, maar het kan prestaties opleveren. Het is een kans voor ons, want als we nog een kleine stap zetten, denk ik dat we echt in een positie komen, waarin we elk weekend met hen [Red Bull] kunnen vechten."

Vasseur verduidelijkte dat de timing van de upgrade niet specifiek was gekozen om samen te vallen met hun thuisrace, maar erkende wel de logistieke voordelen: "Het feit dat Imola dicht bij de fabriek ligt, helpt ons om iets te brengen, omdat we de onderdelen wat later kunnen vrijgeven. Maar nee, het had niets met Italië te maken", aldus de teambaas.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk