Mick Schumacher ook reserve bij ander F1-team

Mick Schumacher ook reserve bij ander F1-team

door Lysanne

Mick Schumacher zal voor het 2023-seizoen niet enkel een reservecoureur zijn voor Mercedes, hij mag ook als reserve-coureur helpen bij het F1-team van McLaren.

Mick niet op de vaste F1-grid

Mick Schumacher, zoon van racelegende Michael Schumacher, verloor zijn vaste plek op de grid aan het einde van 2022. Na twee jaren gereden te hebben voor Haas, werd de jonge Duitser vervangen door Nico Hülkenberg. Volgens Haas was dat een keuze die vooral gemaakt werd vanwege ervaring van de coureur.

Na het vertrek van Mick bij Haas, kwam er redelijk snel naar buiten dat hij, net zoals zijn vader eerder, de overstap maakte naar het veel grotere Mercedes. Waar hij in 2023 als reservecoureur gaat helpen.

Niet een, maar twee

Maar daar blijft het dus niet bij. Recent kwam er namelijk op Twitter een bericht naar buiten, waarin gemeld werd dat Mick niet alleen bij Mercedes, maar ook bij McLaren als reserve-coureur te werk zal gaan. De twee teams hebben een overeenkomst gesloten die er voor zorgt dat Mick bij beide aan de slag mag als potentiële invaller.

McLaren-teambaas Andrea Stella heeft vroeger met Michael Schumacher gewerkt, hij was zijn 'Performance Engineer' bij Ferrari. Goed nieuws voor de jonge Schumacher. Niet alleen heeft hij mensen om zich heen die met zijn vader werkten, maar ook krijg hij een 'dubbele' kans om in 2023 in te mogen vallen en te bewijzen dat hij het nog kan.


0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk