'Ferrari heeft twee opties rondom samenwerking Hamilton en Leclerc'

'Ferrari heeft twee opties rondom samenwerking Hamilton en Leclerc'

door Jarlo

Volgens Formule 1-presentator Will Buxton heeft Ferrari twee opties als het gaat om de behandeling van Lewis Hamilton en Charles Leclerc. Welke rollen gaan de twee topcoureurs vervullen bij de Italiaanse renstal?

Het is inmiddels al dik twee maanden geleden sinds het grootste Formule 1-nieuws van de afgelopen jaren naar buiten kwam. Formu1a.uno meldde als eerste dat Lewis Hamilton aan het einde van 2024 Mercedes zal inruilen voor Ferrari. Daarbij zal de Brit vanaf 2025 naast Charles Leclerc komen te rijden.

Carlos Sainz zal met de komst van Hamilton zijn zitje verliezen en op zoek moeten gaan naar een nieuwe werkgever. Waar de toekomst van de Spanjaard ligt, is vooralsnog niet bevestigd. Mogelijk sluit Sainz zich aan bij het Audi-Sauber project.

Buxton: 'Deze twee opties heeft Ferrari'

Hoe de verhoudingen binnen het team van Ferrari in 2025 zullen liggen, is onduidelijk. Zullen Leclerc en Hamilton op gelijke voet staan?

Volgens Will Buxton heeft teambaas Fred Vasseur twee opties, deze deelde de verslaggever bij de Red Flags-podcast.

"Je moet ze gelijkheid beloven waarbij ze dezelfde auto krijgen. Ze zullen daarnaast dezelfde kansen krijgen. Als er upgrades komen, geef je deze upgrades om en om aan de twee. Het alternatief is dat je tegen Leclerc zegt: 'hij is een zevenvoudig wereldkampioen, en hij komt als eerste coureur naar het team. Daar moet je mee leren leven en de kans gebruiken om van hem te leren."

Will Buxton - Formule 1-presentator

'Ieder voor zich voor Ferrari'

Volgens Buxton is er een duidelijke reden waarom Ferrari heeft gekozen voor Hamilton. De renstal wil weer titels winnen, net zoals in de gloriejaren van de 00's: "Vasseur wil de titel weer voor Ferrari binnenhalen."

Daarnaast ziet Buxton wel hoe het ieder voor zich is bij Ferrari: "Lewis wil zijn achtste titel winnen. Ik twijfel er dus niet over dat Lewis niet naar Ferrari gaat om Leclerc te steunen bij een titelpoging. Hij wil zelf die titel winnen," aldus Buxton.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk