Voormalig F1-coureur onder indruk van Ferrari: 'Enorme stap voorwaarts gezet'

Voormalig F1-coureur onder indruk van Ferrari: 'Enorme stap voorwaarts gezet'

door Jarlo

Voormalig Formule 1-coureur Christian Danner is zeer onder de indruk van Ferrari. De Duitser vergelijkt daarbij de Italiaanse renstal van 2023 met dit jaar. De oud-coureur benoemt op de Oostenrijkse televisie een aantal aspecten waar het team in het rood sterk op vooruit is gegaan afgelopen winterstop.

Ferrari eindigde vorig seizoen op de derde plaats in het constructeurskampioenschap na een lang spannend gevecht met Mercedes tot aan de laatste race in Abu Dhabi. Toch was een tweede plaats dat seizoen zeker niet onrealistisch geweest. Zo maakte het team namelijk zelf veel fouten. Dit waren met name veel strategische en communicatieve fouten. Het leverde in ieder geval regelmatig gefrustreerde coureurs op.

In het Formule 1-seizoen van 2024 lijkt het echter allemaal wat meer gesmeerd te lopen bij de Formatie uit Maranello. Zo oogt de auto een stuk beter, vooral in de race. Daarnaast worden er intern ook een stuk minder fouten gemaakt. Ferrari staat mede hierdoor momenteel op de tweede plaats bij de constructeurs, op slechts 21 punten afstand van het oppermachtige Red Bull Racing.

Danner lovend over Ferrari: 'Goed gedaan!'

Ook Christian Danner ziet de enorme stap voorwaarts bij Ferrari. Dit is wat de voormalig coureur over de progressie van de renstal te zeggen had bij het Oostenrijkse sportprogramma Sport und Talk aus dem Hangar-7.

Danner noemt het minimaliseren van de bandenslijtage als grootste verbetering op het gebied van performance:

"Ferrari heeft een enorme stap voorwaarts gezet. Charles Leclerc en Carlos Sainz hadden in 2023 grote problemen met bandenmanagement. Dat stond toen de tijd bovenaan de lijst van punten die Ferrari moest verbeteren voor 2024. Net als de racestrategie en de pitstops. Nu moet ik zeggen - goed gedaan! Ferrari heeft bijna alles goed voor elkaar, zelfs de racestrategie is ineens solide. Dit zijn nota bene dezelfde mensen die vorig jaar de racestrategie bedachten."

Christian Danner - Voormalig Formule 1-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk