Perez zoekende na matige kwalificatie Japanse GP: ‘Niet zoals verwacht’

Perez zoekende na matige kwalificatie Japanse GP: ‘Niet zoals verwacht’

door Michael

Sergio Perez is weer met zijn neus op de feiten gedrukt: terwijl de Mexicaanse Red Bull-coureur een P5 klokte in Q3 van de kwalificatie van de Japanse GP, vloog zijn teamgenoot Max Verstappen naar pole position. Het gat tussen beide: ruim zeven tiende van een seconde.

Perez: 'Verstappen is in topvorm en ik weet niet alles uit auto te halen'

Volgens Perez is het teleurstellend, zijn verwachtingen lagen hoger voor deze kwalificatie op Suzuka: ”Ja, het was niet zoals ik verwachtte. Het was rommelig. Zeker het missen van de tweede set banden in Q2 bleek lastig. Geen idee waar het fout ging, maar het zijt zo”, vertelt Perez aan Viaplay.

Een terugkomend thema inmiddels voor de tweede Red Bull-rijder: posities goedmaken tijdens de race op zondag. Perez kan daar nog wel met enig vertrouwen naar uitkijken: “Ik heb er vertrouwen in dat we alsnog op het podium kunnen belanden morgen.”

Als er tot slot doorgevraagd wordt over het immense gat tussen hemzelf en pole-sitter Verstappen, is Perez kort van stof: “De vorm van Max is ongelooflijk en het lukt mij minder om alles uit de auto te halen.”

En wat vinden de analisten van die verklaring? Volgens de genodigden in de Viaplay-studio is de achterstand van Perez te verklaren door het feit dat hij gedurende een weekend onvoldoende verbetert.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk