Piastri hemel in geprezen: "Groeit uit tot één van de beste F1-coureurs"

Piastri hemel in geprezen: "Groeit uit tot één van de beste F1-coureurs"

door Lysanne

Volgens McLaren-teambaas Andrea Stella zou rookie Oscar Piastri 'een van de beste coureurs op de grid' kunnen worden.

Welkom in het papaja-team

De nieuwe teambaas van McLaren, Andrea Stella, is vol lof over F1-rookie Oscar Piastri. Natuurlijk niet alleen vanwege zijn talent, maar ook vanwege zijn aanpak en het nemen van initiatief sinds hij bij het team is gekomen. Piastri wist een stoeltje te bemachtigen voor het 2023, maar dat ging niet zonder problemen. De Australiër was namelijk reserve-coureur bij Alpine, maar tekende uiteindelijk bij McLaren, naast Lando Norris. Dit zorgde voor gedoe tussen de twee partijen, maar dat hield Piastri niet tegen om bij McLaren de stoel van landgenoot Daniel Ricciardo over te nemen.

De voormalig F2- en F3-kampioen zit vol met talent en dat ziet zijn nieuwe teambaas ook. "Oscar is nieuw in de F1, maar hij heeft bewezen winnaars te zijn in de juniorcategorieën. Hij heeft het tot nu toe erg goed gedaan - we zijn erg tevreden", vertelde Stella over de coureur tijdens de testdagen voorafgaand aan de seizoensopener.

"Het niveau van het talent, de vooruitgang die we dag na dag tijdens de tests hebben gezien, is zeer bemoedigend en bevestigt dat hij een sterke toekomstverwachting heeft."

Andrea Stella

'Een van de beste coureurs op de grid worden'

Maar op de vraag wat nou het meest indrukwekkende aan Oscar Piastri is en waar hij nog aan moet werken volgens Andrea Stella, vertelde de teambaas het volgende:

"Wat indruk op ons maakt is zijn bewustzijn van zijn mogelijkheden tijdens het rijden. Hij kan terugkomen en opmerkingen maken als: 'Ik denk dat ik iets te vroeg remde in bocht één, ik ging niet vroeg genoeg op het gas in vier'. Dan kijk je naar de data en is het precies zo"

Andrea Stella

"Dan gaat hij naar buiten voor de tweede run en verzilvert hij deze kansen. Voor mij is dit een definitie van talent [en] we zien er veel van. We zijn ook, zoals ik al eerder zei, blij met de verbetering die we dag na dag zien. Ik denk in termen van de kans in het algemeen... F1 is een zeer, zeer competitief spel, dus hij moet gewoon zijn eigen traject doorlopen, en ik weet zeker dat de eindbestemming een van de beste coureurs op de grid zal zijn."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk