Rapper Will.i.am doet controversiële uitspraak over GP Abu Dhabi 2021

Rapper Will.i.am doet controversiële uitspraak over GP Abu Dhabi 2021

door Jarlo

Het is ongetwijfeld één van de meest controversiële Formule 1-momenten van de laatste jaren, de laatste ronde van de Grand Prix van Abu Dhabi 2021. Inmiddels meer dan twee jaar later doet bekend rapper Will.i.am stof opwaaien door toch wel verrassend een uitspraak te doen over het zojuist genoemde moment.

Het gaat allemaal over het Formule 1-seizoen van 2021, waar Max Verstappen en Lewis Hamilton na eenentwintig races allebei op 369.5 punten stonden. Het was dan ook simpel: wie voor de ander finisht in de laatste race op het Yas Marina Circuit, wint het rijderskampioenschap. Na de vrije trainingen werd het al duidelijk dat Mercedes een goeie snelheid had. Van de drie trainingssessies was Hamilton er in twee sneller dan de Nederlander. Toch relatief tegen de verwachtingen in, was het Verstappen die pole position pakte. De race zou er echter heel anders uit gaan zien.

Het keerpunt tijdens GP Abu Dhabi 2021

Hamilton had een veel betere start dan Verstappen. De Brit pakte daarmee al de leiding in bocht één en begon met zijn betere racepace meteen al een gat te slaan naar de Red Bull Racing-coureur. Vrijwel de hele race bleef het gat tussen de twee titelkandidaten tien en twintig seconde. Alles veranderde echter in de slotfase van de race, wanneer Nicholas Latifi zijn Williams crashte in de laatste sector van het circuit. Het gevolg was een safetycar. Red Bull Racing koos ervoor om Verstappen binnen te halen, terwijl Mercedes de gok niet aandurfde en daarmee Hamilton buiten liet op oude harde banden. Van alle auto's die op een rondje waren gezet mochten enkel en allen de auto's tussen Verstappen en Hamilton zich hiervan ontdoen. Dit leverde heel veel discussie op. Uiteindelijk passeerde Verstappen Hamilton in de laatste ronde op zijn nieuwe banden, waardoor hij toen de tijd zijn allereerste wereldtitel in de wacht sleepte. Echter, de manier waarop dit gebeurde, wordt tot op de dag van vandaag nog over gesproken.

Will.i.am: 'Van hem afgepakt'

Dat mensen er nog steeds over praten, is maar weer eens bewezen. Rapper Will.i.am heeft onlangs zijn mening gegeven omtrent de GP van Abu Dhabi in 2021 en kiest daarbij duidelijk de kant van Lewis Hamilton. De voorman van de Black Eyed Peas was onlangs in gesprek met F1 Briefings en deed daar zijn volledige reactie.

"Iedereen zal het zwaar hebben als iets zomaar van je wordt afgepakt. Het is echter gewoon een kwestie van tijd. Hij moet er gewoon bovenop zien te komen en dan zal hij in de toekomst wederom geschiedenis schrijven. Ik zou zeggen: laten we de meester laten doen waar hij goed in is"

Will.i.am - Rapper

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk