RB20 krijgt speciale livery voor Grand Prix Silverstone

RB20 krijgt speciale livery voor Grand Prix Silverstone

door Lysanne

Max Verstappen en Sergio Perez zullen dit wekkend te zien zijn in een opvallende bolide. De RB20 krijgt namelijk een nieuwe livery voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Blauw met extra rood

Aankomend raceweekend is het de twintigste keer dat het Oostenrijkste renstal naar Silverstone komt. Het team heeft een fabriek in Milton Keynes zitten en dat maakt het toch wel een soort thuisrace voor Red Bull Racing. En wat is nu beter dan het vieren van zo’n jubileum? Het vieren van zo’n jubileum met een prachtige nieuwe livery!

Red Bull Racing coureurs Max Verstappen en Sergio Perez zullen dit weekend te vinden zijn in de RB20, die we natuurlijk herkennen door de donkerblauwe kleur. Echter, heeft de nieuwe livery diverse rode elementen toegevoegd. Net als vorig jaar, is deze livery ontworpen door een fan in een ontwerpwedstrijd. Team Baas Christian Horner is erg positief over de uitkomst van de livery: “We zijn trots dat we weer een livery van een fan mogen gebruiken”.

 “Onze fans zijn ongelofelijk belangrijk voor ons, dus het is mooi om te zien dat we ze op deze manier bij het team kunnen betrekken. Ik heb een hele hoop inzendingen voorbij zien komen; het is fantastisch hoe vindingrijk en creatief onze supporters kunnen zijn. We vieren dit jaar ons twintigste seizoen in de sport en deze livery is een prachtig eerbetoon aan de afgelopen jaren. Ik kan niet wachten om de auto op Silverstone te zien.”

Christian Horner

De livery van Silverstone is ontworpen door de Thaise Chalaj Suvanish. “Ik dacht, ‘deze kans krijg je maar een keer”, vertelde hij. Zijn ontwerp is geïnspireerd door de camouflage-livery die het team terug in 2015 gebruikte bij de wintertests. “Ik had nooit gedacht dat ik daadwerkelijk zou winnen. Nu kan ik niet alleen een Formule 1-race bijwonen, ik zie ook nog eens mijn eigen ontwerp terug op de baan!”

De foto’s van de speciale livery zie je hieronder:

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk