Wolff blijft hopen op Verstappen: “Transfermarkt ligt nog open”

Wolff blijft hopen op Verstappen: “Transfermarkt ligt nog open”

door Lysanne

Ondertussen weten we luid en duidelijk dat Max Verstappen bij Red Bull Racing blijft voor het seizoen van 2025. Al hoopt Mercedes-teambaas Toto Wolff dat de Nederlander toch besluit over te stappen naar zijn team voor het seizoen van 2026.

Wolff wil graag Verstappen bij Mercedes

Na diverse contractverleningen van Pierre Gasly en Lance Stroll, was ook Max Verstappen duidelijk over zijn thuishaven voor onder andere 2025. De Nederlander staat tot en met 2028 onder contract bij Red Bull, maar sluit een overstap naar Mercedes niet uit. Wolff heeft al meerdere keren zijn interesse in Verstappen duidelijk gemaakt en geeft voorlopig niet op om hem in zijn team te krijgen.

Toto Wolff vertelde in een gesprek met Sky Sports het volgende over de Red Bull-coureur: "Heeft Verstappen ooit Mercedes overwogen voor 2025? Nee. Waarom zou hij? Zijn auto is zeer dominant en misschien wint hij elke race. Iedere coureur is op zoek naar zo'n machine. 2026 is een belangrijk jaar, omdat er veel gaat veranderen”.

“Ik denk dat het best aantrekkelijk kan zijn om voor ons te rijden, maar ik weet niet of het Max wordt en of hij onder zijn contract uit kan komen. De transfermarkt ligt nog open.”

Toto Wolff

Momenteel staan alle ogen gericht op de zeventienjarige Andrea Kimi Antonelli. Velen denken dat hij in 2025 de overstap naar de Formule 1 gaat maken voor het team van Wolff, omdat hij vanaf 2019 al deel uitmaakt van het Junior Team van Mercedes. Ook Toto Wolff zelf is zeker dat de jonge Italiaan ooit bij zijn team komt. “Kimi boekte successen in alle categorieën. Hij won bijna alles als rookie en zijn cijfers in de karts zijn vlekkeloos. Het is duidelijk dat hij ooit in een Mercedes gaat stappen, maar de vraag is wanneer dat gaat gebeuren.” George Russell staat bij Mercedes getekend tot en met 2025, Hamilton rijdt volgend seizoen in het rood bij Scuderia Ferrari.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk