Reacties media na Las Vegas GP ontkomen niet aan nare bijsmaak...

Reacties media na Las Vegas GP ontkomen niet aan nare bijsmaak...

door Michael

We kregen de gehoopte race op de zondag, maar de Grand Prix van Las Vegas ontkomt ook niet na het evenement aan kritiek. Met name de lokale media is kritisch op de impact van de illustere nachtrace. Lees hier wat er wereldwijd over de eerste Formule 1-race op The Strip geschreven is.

Las Vegas Grand Prix grotendeels positief ontvangen, behalve lokaal...

Het Engelse The Guardian erkent de moeilijkheden waar de organisatie en in essentie de Formule 1 zelf tegenaan liep. Het uiteindelijke resultaat, een geslaagd einde, is vooralsnog leidend: “Na een moeilijke week voor de Formule 1, na dagen van angst en walging in Las Vegas, heeft de sport eindelijk succes geboekt in de straten van de stad, en met zo'n effect dat de grote gok zeker de moeite waard was. De bank wint hier altijd en dus was het duidelijk dat Max Verstappen de eerste Grand Prix van Las Vegas kon winnen, maar daar hard voor moest vechten, waardoor de race paste bij de show en die van de Formule 1 zo verlangde spektakel.”

Spiegel, Duitsland, houdt het bij de conclusie vooral bij het sportieve aspect: "Met een vastberaden manoeuvre nam Verstappen al in de eerste bocht de leiding over van Leclerc, die zijn vijfde pole van het jaar had gepakt. De wereldkampioen in de Red Bull duwde de Ferrari bij het inhalen echter van de baan. Hiervoor kreeg Verstappen een tijdstraf van vijf seconden. “Ja, dat is goed, doe ze mijn groeten”, liet Verstappen via de radio weten aan de raceleiding."

'Immense investering reden van een flop'

ESPN (Verenigde Staten) stelt dat de mega-investering van F1 richting ruim 500 miljoen dollar gered is van een ramp: “De Formule 1 heeft ongetwijfeld zijn geluk beproefd tijdens zijn vierdaagse verblijf in Las Vegas, maar brak op de een of andere manier met de oudste traditie van de stad en kwam als winnaar uit de bus. De entertainmenthoofdstad van Amerika omtoveren tot een racebaan van 3,8 mijl was nooit eenvoudig geweest en na een haperende start leek het erop dat de gok van 500 miljoen dollar van de F1 om terug te keren naar Las Vegas wel eens een flop zou kunnen zijn.”

“In de dagen voorafgaand aan het hoofdevenement lag de nadruk op te hoge ticketprijzen, ontevreden inwoners en boze fans, maar in de vorm van een grand prix van 50 ronden tegen een van de meest spectaculaire coulissen van de racerij, had F1 nog een laatste kans. Zorg voor een thriller die de hype evenaart en alle verstoringen van de stad en problemen onderweg zouden op de een of andere manier gerechtvaardigd kunnen worden. Zorg voor een flop en er zouden serieuze vragen worden gesteld.”

De misgelopen kans op een overwinning van Charles Leclerc komt uiteraard aan bod bij het Italiaanse Corriere dello Sport. Zo ook de knappe comeback-race van Carlos Sainz. Na een tegenvallend weekend voor Mercedes kan de Prancing Horse de Zilverpijlen uitdagen voor de tweede plek in de constructeurs.

“Tijdens de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas is Carlos Sainz als zesde gefinisht. De Spaanse coureur was als twaalfde gestart vanwege de diskwalificatie voor het ongeluk in FP1. Een resultaat dat een nare smaak achterlaat, maar dat de Spaanse coureur in gesprek met Sky Sport omschreef als deels positief omdat "we belangrijke punten voor het team hebben behaald". Op dit moment strijdt Ferrari met Mercedes om de tweede plaats in het wereldkampioenschap voor constructeurs."Vier punten zijn niets: we gaan naar Abu Dhabi om te vechten, ik wil ze verslaan, na wat er dit weekend is gebeurd", aldus Sainz.”

Corriere dello Sport

'De stad is dood, de mensen blijven weg'

En tot slot de pers in Las Vegas zelf. De Las Vegas Journal, dat van dichtbij zag hoe het project van de grond kwam en voor logistieke problemen zorgde in de stad, concludeert dat het eindresultaat niet heeft waargemaakt wat er beloofd werd: “Grote evenementen zijn het ongemak waard. Maar geldt dat ook voor de Formule 1? Dit hele Formule 1-experiment was waanzin van de hoogste orde. De aanleg van de baan was een puinhoop, een absolute nachtmerrie. Maar het grote probleem is dat de stad dood is. Of het nu de aanvankelijk schandalig hoge prijzen waren of de angst voor een chaotisch weekend: mensen bleven weg.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk