'Red Bull Racing-dominantie uiterlijk in 2026 voorbij'

'Red Bull Racing-dominantie uiterlijk in 2026 voorbij'

door Jarlo

Günther Steiner voorspelt dat de dominantie van Red Bull Racing uiterlijk in 2026 zal ophouden. Dat liet de Italiaan onlangs weten tegenover de Duitse media. Steiner wijst daarbij naar het vertrek van topontwerper Adrian Newey.

Het team van Red Bull Racing domineert de Formule 1 sinds het begin van 2022. Dat is geen toeval. Er werden in het Formule 1-seizoen van 2022 nieuwe technische reglementen geïntroduceerd omtrent de vloer. Deze veranderingen zorgden voor het zogenaamde vloereffect, waarbij er (meer) neerwaartse druk met de vloer gegenereerd wordt. Deze nieuwe reglementen werden vanaf dag één het beste begrepen door onder andere topontwerper Adrian Newey. De Brit is dan ook de eindverantwoordelijke voor de kampioenswaardige RB18 en RB19-bolides.

Red Bull Racing heeft sindsdien slechts drie races verloren. Ook daarvoor, in seizoen 2021, werd het rijderskampioenschap gewonnen. In 2024 lijkt de Oostenrijkse renstal verder te gaan waar het gebleven is. Na zes races dit seizoen staat het team comfortabel aan kop van beide kampioenschappen.

Steiner: 'Vertrek Newey op lange termijn gevolgen'

Gunther Steiner is echter van mening dat het einde van de dominantie van Red Bull Racing in zicht is. De voormalig Haas-teambaas wijst daarbij naar het vertrek van topontwerper Adrian Newey. Steiner vertelt bij Sky Sports Duitsland dat het team de gevolgen zal voelen op de lange termijn.

 "Alle dominantie komt op een gegeven moment ten einde. Het tijdperk van Red Bull eindigt denk ik uiterlijk in 2026. Ze staan er heel goed voor momenteel. Op de korte termijn zal het vertrek van Adrian dan ook geen groot verschil maken. Hij is daar echter om de toekomst te plannen, niet om dat wat op dat moment op de baan gebeurt te managen."

Günther Steiner - Voormalig Haas-teambaas

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk