Wolff verklaart snelheidsverschil Verstappen en Perez

Wolff verklaart snelheidsverschil Verstappen en Perez

door Jarlo

Mercedes-teambaas Toto Wolff, heeft onlangs onthult waarom hij denkt dat er zo'n groot verschil zit tussen de beide Red Bull-coureurs qua snelheid.

Het was opnieuw een onvergetelijk jaar voor Max Verstappen. De Nederlander heeft een hele waslijst aan records opnieuw laten herschrijven in de geschiedenisboeken, en daarmee ongekende statistieken geproduceerd. Negentien overwinningen (waarvan tien op een rij), eenentwintig podiumplaatsen, twaalf pole positions, en meer dan 1000 rondjes aan kop waren de meest kenmerkende statistieken voor de ongekende dominant seizoen van de Nederlander.

Voor Sergio Perez was het afgelopen seizoen van 2023 een stuk minder te noemen. In de openingsfase van het Formule 1-seizoen 2023, liet Perez indrukwekkende dingen zien. De Mexicaan wist twee van de eerste vier races te winnen, en één pole position te bemachtigen. Het leek er toen ook op dat hij dit F1-seizoen, in tegenstelling tot vorig seizoen, wel mee kon gaan doen om de F1-titel. Dit bleek echter 'wishful thinking'. Halverwege het seizoen kampte Perez met een langdurige vormdip. Vijf kwalificaties op rij Q3 niet halen is het meest typerende van het bovenstaande gegeven. Uiteindelijk is Perez op 290 punten achterstand geëindigd op teamgenoot Verstappen.

Wolff: 'Dit verklaart het verschil in snelheid tussen Verstappen en Perez'

Wolff was na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi in gesprek met de Internationale media. De Oostenrijker deed daar ondere andere verklaren waarom Sergio Perez zoveel langzamer kan zijn dan zijn teamgenoot Max Verstappen.

"Ik ben er heilig van overtuigd dat Perez echt niet een volle seconde langzamer is dan Max (Verstappen), dus wat zou dan de verklaring zijn? Ik denk persoonlijk dat dit puur en alleen komt door een verschil in bandengrip. Als je het voor elkaar krijgt om de banden de juiste temperaturen te geven, dan heb je vanaf het begin van het weekend een stabiele factor, en kun je daardoor het maximale eruit halen." 

Toto Wolff - Mercedes-teambaas

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk