Russell Williams dankbaar: 'Moeilijk te verdragen'

Russell Williams dankbaar: 'Moeilijk te verdragen'

door Michael

George Russell beseft dat je slechte met het goede moet nemen in het leven. Zeker als het betekent dat je er sterker uitkomt. De Mercedes-coureur die in 2022 promoveerde naar het F1-team, moest het eerst drie jaar waarmaken bij hekkensluiter Williams. Een lijdensweg, onthult Russell, maar toch ook precies wat hij nodig had.

Unieke ervaringen bij Williams

Zowat iedere racezondag jezelf rondenlang in een niemandsland begeven, buiten de punten - dat doet toch iets met je. Gelukkig ziet de Grand Prix-winnaar ook het nut in van die lijdensweg: "De ervaring die ik bij Williams heb opgedaan, was zeker belangrijk voor mijn groei", vertelde Russell aan GPFans.

Want wat hij destijds doorstond, is toch ook uniek, stelde de teamgenoot van Lewis Hamilton: "Er waren ervaringen die sommige andere coureurs niet krijgen, met een zeer, zeer uitdagende auto, vechtend achterin het veld."

Moeilijke tijden 

"Het was erg moeilijk om het moreel binnen het team hoog te houden, omdat iedereen zoveel tijd weg was van familie om twee jaar lang voor niets te strijden; geen punten. Het was erg moeilijk voor het team om dat te verdragen."

George Russell

Niet dat zijn Mercedes-debuut over een leien dakje ging. Maar ondanks de onvoorspelbare W13, knokte Russell zich naar een knappe reeks van top vijf-finishes, met zeven podiumplekken en de allereerste GP-overwinning.

"Nu we bij Mercedes zijn, hebben we natuurlijk ook een aantal moeilijke tijden gehad, om verschillende redenen. Maar die ervaringen maken je sterker en ik weet zeker dat we daar dit seizoen dankbaar voor zullen zijn", aldus de Mercedes-coureur.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk