Sainz deelt update contractonderhandelingen: 'Beste opties nog altijd open'

Sainz deelt update contractonderhandelingen: 'Beste opties nog altijd open'

door Jarlo

Een toekomst in de Formule 1 voor Carlos Sainz is nog altijd onzeker. Niet geheel tegen de verwachtingen werd de Spanjaard ermee geconfronteerd tijdens de mediadag in China. De Ferrari-coureur laat weten wat de nieuwe stand van zaken is rondom zijn potentiële toekomst in de koningsklasse.

Carlos Sainz zal het team van Ferrari aan het einde van 2024 verlaten. De Spanjaard moet plaatsmaken voor Lewis Hamilton, die van Mercedes zal overkomen voor het Formule 1-seizoen van 2025.

Sainz laat zich echter niet uit het veld slaan. De huidig Ferrari-coureur wordt inmiddels aan allerlei teams gelinkt: Red Bull Racing, Mercedes, Audi en Aston Martin zijn/waren vier teams waar de spanjaard op het lijstje stond. Echter, met de contractverlenging van Fernando Alonso bij het laatstgenoemde team, lijkt die mogelijkheid af te vallen voor Sainz.

Sainz: 'Houd voor nu alle opties open'

Zo blijven er, zover bekend is, nog drie mogelijkheden over voor Sainz. Niets kon echter minder waar zijn. Zo laat Sainz weten dat hij 'met iedereen' in de paddock praat. Om deze reden maakt de Spanjaard zich vooralsnog geen zorgen om zijn toekomst.

"Zonder namen te noemen, ik praat momenteel met alles en iedereen. Al de beste opties zijn nog open, wat positief is, maar het heeft nog wel wat tijd nodig gezien de status van de rijdersmarkt. De onzekerheid beïnvloed mijn prestaties niet, maar hoe sneller de beslissing gemaakt kan worden, hoe sneller je die zorgen uit je hoofd kan zetten. Ik houd voor nu alle opties open. Voor 2025 ben ik van mening, dat met het niveau dat ik momenteel laat zien, in een competitieve auto rijden het meest aantrekkelijk is. Het draait echter niet alleen om mij en dus zal ik moeten wachten."

Carlos Sainz - Ferrari-coureur

'Dat vind ik wel jammer'

Toch is Sainz nog steeds teleurgesteld over het feit dat hij het team moet verlaten. De Spanjaard ziet de progressie die de renstal boekt en daarbij de potentie voor de toekomst: "Aan de ene kant ben ik blij dat we een auto hebben die ik vertrouw en die een weergave is van het harde werk van de afgelopen jaren. Aan de andere kant vind ik het wel jammer dat ik de ontwikkeling niet mee kan voortzetten. Vooral omdat ik denk dat we als team goed bezig zijn en de juiste stappen zetten richting de toekomst," aldus Sainz.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk