Sainz teleurgesteld na 'zwak weekend' in China: 'Daar had ik moeite mee'

Sainz teleurgesteld na 'zwak weekend' in China: 'Daar had ik moeite mee'

door Jarlo

Carlos Sainz finishte op de vijfde plek tijdens de GP van China. De Spanjaard spreekt achteraf van een 'zwak weekend', waarbij de SF-24 duidelijk snelheid te kort kwam op het Shanghai International Circuit. In gesprek met de media blikte Sainz terug op zijn eigen race.

Voor het eerst dit Formule 1-seizoen finishte Carlos Sainz niet op het podium. Na een overwinning in Australië en twee maal een derde plek in Bahrein en Japan, bleef de Spanjaard in China steken op een vijfde positie.

Ook werd Sainz in China voor het eerst dit jaar verslagen door teamgenoot Charles Leclerc. De Monegask eindigde vierde, tien seconde voor op zijn 29-jarige teamgenoot.

Sainz: 'Waren niet sterk genoeg'

Sainz kwalificeerde zevende en finishte vervolgens 34 seconde achter racewinnaar Max Verstappen. Na afloop van de race liet de Ferrari-coureur weten dat het team erg worstelde met de karakteristieken van het Shanghai International Circuit.

"Het was gewoon geen goed weekend voor ons als team. Ik denk dat we gewoon niet sterk genoeg waren, met P6 en P7 in de kwalificatie. In de race misten we ook snelheid, zeker in vergelijking met de McLaren van Norris. Ik had vooral moeite met de voorkant van de wagen. In de lagesnelheidsbochten had ik enorm veel onderstuur. We moesten veel over de kerbs rijden om de wagen voldoende te sturen en op sommige plekken reed de wagen heel onnatuurlijk. We worstelden echt."

Carlos Sainz - Ferrari-coureur

'Dat hebben we nodig om die problemen te voorkomen'

Tot slot geeft Sainz aan dat de snelheid van de Ferrari afhankelijk is van het type circuit. Hoewel hij aangeeft dat er circuits aankomen waar de auto beter zal presteren, benadrukt Sainz ook dat het belangrijk is om de problemen in de lagesnelheidsbochten op te lossen. "Er zullen nog circuits komen zoals Australië, waar wij bovenaan zullen staan. Het is dus echt afhankelijk van het type circuit."

"Maar het is duidelijk dat als we sterker willen zijn op circuits als China, dan hebben we een betere wagen nodig om dit soort problemen te voorkomen. We hebben duidelijk upgrades nodig, willen we competitiever zijn in zulke lange, krappe bochten," aldus Sainz.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk