Sainz wijst oorzaak chaos bocht één aan: 'Dat is onacceptabel!'

Sainz wijst oorzaak chaos bocht één aan: 'Dat is onacceptabel!'

door Jarlo

Ferrari-coureur Carlos Sainz, heeft onlangs het probleem aangewezen omtrent de chaos in bocht één tijdens de Grand Prix van Las Vegas afgelopen weekend. De Spanjaard wees daarbij naar gelekte olie.

De GP van Las Vegas zou zich uiteindelijk ontvouwen tot een waar spektakel, waarbij we constante actie voorgeschoteld kregen. Veel van deze actie speelde zich af in bocht één, tijdens de openingsronde. Talloze coureurs liepen schade op, of ondervonden hinder op een andere manier.

Sainz over 'onacceptabele' olielek

Één van de coureurs die niet lekker uit bocht één kwam, was Carlos Sainz. De Ferrari-coureur remde te laat bij het ingaan van bocht één, en spinde daardoor na contact op het achterwiel van de Mercedes van Lewis Hamilton. Ondanks dat het er op leek dat Sainz zich simpelweg verremde, had de Spanjaard zelf een hele andere oorzaak.

"Ik zag veel olie op de baan. Dit kwam van de auto's die we gebruikten voor de rijdersparade. Dat is echter iets waar de FIA naar moet gaan kijken. Ik vind het niet eerlijk. Alle olie lag aan de binnenkant van de baan. Nog afgezien van de gladde baan die er al was, kwam er ook nog eens olie bij kijken. Het is, nogmaals, onacceptabel. Dat heeft waarschijnlijk veel van de crashes in bocht één veroorzaakt. Zo jammer voor iedereen, maar tegelijkertijd had je het nooit kunnen verwachten."

Carlos Sainz - Ferrari-coureur

'Ik raakte de rem nauwelijks aan, en ik blokkeerde al'

Tot slot keek de geplaagde Sainz terug op zijn eigen ervaring in bocht één. De Ferrari-coureur schoot door, en maakte daardoor contact met de Mercedes van Lewis Hamilton. De Spanjaard spinde daardoor, en lag in de openingsronde op de laatste plaats.

"Ik trapte gewoon op de rem. Ik had echter te maken met veel stof van de olie, en daardoor had ik gewoon geen grip. Ik remde superlicht, en de banden waren al geblokkeerd. Het was echt een verschrikkelijke ronde één, waar iedereen het moeilijk mee had."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk