Sergio Perez: ‘Weet dat ik sterk weekend nodig heb na drama in Canada’

Sergio Perez: ‘Weet dat ik sterk weekend nodig heb na drama in Canada’

door Michael Janiec

Sergio Perez moet nog altijd het vertrouwen terugbetalen dat Red Bull in hem heeft getoond met de recente één-plus-één contractverlenging. En met maar vier punten uit de drie afgelopen F1 Grands Prix begint de tijd te dringen, zo ook in het opzicht van de voorsprong behouden in het constructeurskampioenschap.

Een coureur presteert het beste als zijn hoofd bij wijze van leeg is. In het hier-en-nu, in plaats van bezig met de toekomst en bijkomende onzekerheden. Dat Perez zo een modderfiguur sloeg in Canada door Q2 missen en vervolgens weer een DNF (inclusief schade) te pakken na de aangekondigde verlenging… het is extra pijnlijk.

Uiteenlopende theorieën gaan rond over de motivatie van de energiedrankjesfabrikant om de Mexicaan aan boord te houden. Weinig hiervan gaan echter over zijn prestaties - eerder het gebrek eraan.

En het houdt de deur open voor aanhoudende speculaties, evenals de onrust die dat geeft.

'Soms moet je een beetje resetten'

Schadekampioen Perez is zich bewust van de teleurstelling rondom zijn uitblijvende prestaties, evenals het feit dat Red Bull hem volop de middelen biedt om weer te presteren: “Voor Spanje weet ik dat ik een succesvol weekend nodig heb, na de ramp in Canada. Soms moet je een beetje resetten en dat hebben we sinds de laatste race gedaan. Ik heb in Milton Keynes met het team samengewerkt om te kijken waar en wat we beter kunnen doen om ervoor te zorgen dat ik het maximale uit deze auto haal.”

In zijn preview voor de Spaanse Grand Prix is Checo hoopvol wat betreft een ommekeer na de lastige weekenden: “Ik heb vertrouwen in de auto en de prestaties die we ermee kunnen neerzetten, maar ik moet dat in Barcelona op de baan beter laten zien. Ik geniet altijd van de Spaanse GP, het voelt als thuis en iedereen geeft me het gevoel dat ik welkom ben. Het is een circuit dat ik goed ken en de RB20 zou snel moeten zijn op dit soort circuits, dus het is aan ons om de dingen goed te doen en het resultaat thuis te brengen waartoe we in staat zijn.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk