Thuisheld Tsunoda dolblij na P10 op Suzuka: 'Alsof supermannen mijn pitstop maakte'

Thuisheld Tsunoda dolblij na P10 op Suzuka: 'Alsof supermannen mijn pitstop maakte'

door Jarlo

Yuki Tsunoda kwam tijdens zijn thuisrace op Suzuka als tiende over de finish. Daarmee pakte de Japanner één punt voor het rijders- en constructeurskampioenschap. Na afloop van de race verscheen de Visa Cash App RB-coureur voor de camera. Tsunoda liet weten welk emoties hij ervaarde en had daarnaast lovende woorden over voor zijn monteurs.

Yuki Tsunoda startte de Grand Prix van Japan als tiende. Na een matige start op de medium band, zakte de Japanner terug naar de twaalfde plaats.

Echter, door een goede racepace en een geweldige pitstop, klom de coureur uiteindelijk toch weer op naar zijn originele startpositie.

Dat was dan ook gelijk het maximaal haalbare voor Tsunoda. De eerstvolgende coureur voor hem was namelijk George Russell, die mijlenver voor de Visa Cash App RB-coureur op P9 finishte.

Tsunoda: 'Ik was vooral opgelucht'

Na afloop van de race op Suzuka verscheen Tsunoda voor de camera van Viaplay. De Japanner beschreef als eerste alle emoties en gevoelens die door hem heen gingen na de P10-finish in zijn thuisland.

"Dat was zeker speciaal. Een geweldig gevoel. Ik was vooral erg opgelucht om eindelijk weer punten te scoren. Tijdens de eerste start verloor ik twee posities. Dat was teleurstellend, maar tegelijkertijd was ik daarna extra gemotiveerd om ze weer terug te pakken. Om uiteindelijk terug te komen en punten te scoren was erg speciaal. Ik ben blij dat ik de verwachtingen van het publiek heb kunnen waarmaken."

Yuki Tsunoda - Visa Cash App RB-coureur

'Het voelde alsof een stel supermannen mijn pitstop maakte'

Tot slot had Tsunoda lovende woorden over voor zijn pitcrew. De thuisheld geeft aan dat, mede door hun pitstop, het restant van zijn race een stuk makkelijker werd: "Dat was indrukwekkend werk van monteurs. Elke monteur speelde een cruciale rol bij die pitstop. Het voelde alsof een stel supermannen mijn pitstop maakte! Dus ja, dat was een geweldige pitstop. Ik pakte daar twee posities, of één dat weet ik niet eens meer. Er waren in ieder geval drie auto's voor mij (dus twee gewonnen posities). Dus dat was zeker indrukwekkend van hun en dat gaf mij zeker een veel makkelijker restant van de race," aldus Tsunoda.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk