Tsunoda en Ricciardo in de startblokken om punten te scoren

Tsunoda en Ricciardo in de startblokken om punten te scoren

door Ayla Huiberts

Daniel Ricciardo viel net buiten Q3 nadat teamgenoot Yuki Tsunoda zijn rondetijd overtrof. De RB’s zullen zodoende zondag starten vanaf P10 en P11 en beide coureurs zijn redelijk tevreden met de kwalificatie. Het duo kijkt optimistisch naar de Grand Prix en denken dat ze kans maken om punten binnen te halen.

Voor Tsunoda is het een extra speciaal weekend, want de Japanner rijdt zijn thuisrace. Na afloop van de kwalificatie liet hij het Formule 1-kanaal weten dat hij enige druk voelde tijdens de sessie en hij had het zwaar om een plek te bemachtigen in de top tien.

“Het was niet gemakkelijk; de kwalificatie zelf was niet zo eenvoudig als ik had verwacht. Ik had moeite met de balans. Maar over het algemeen hebben we als team fantastisch werk geleverd. Daniel staat vlak achter mij, dus ik denk dat we kunnen spelen met de strategie en proberen punten te scoren.”

De 23-jarige is van plan om alles te geven om punten te scoren in zijn thuis Grand Prix en hij verwacht dat dit mogelijk zal zijn, al is het maar één punt. Het zou helemaal geweldig zijn als beide coureurs binnen de top tien kunnen eindigen.

Gemengde emoties bij Ricciardo

Ricciardo lag er na de tweede heat al uit, uitgerekend uitgeschakeld door zijn eigen teamgenoot. Als coureur voelt dat nooit goed, maar hij probeert positief te blijven en beschouwt de kwalificatie als een goede sessie.

Ook de Australiër kijkt met optimisme naar de race op zondag en hij wil niets liever dan zijn eerste punten van dit seizoen binnenhalen.

“We staan duidelijk op de rand van punten. En na een goede start staan we daar en dan laten we ze niet meer gaan. Dus morgen punten.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk